Sultingi mėsos ir cukinijų kepsniukai

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Sultingi mėsos ir cukinijų kepsniukai

Ingredientai

    • mėgiamas faršas: 500 gramų
    • jaunos cukinijos: 300-400 gramų
    • svogūnai: 1
    • česnakai: 3 skiltelės
    • krapai: pundelis
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pasiruošiame cukiniją: ją sutarkuojame vidutinio stambumo (burokine) tarke. Jei cukinija jauna, nereikia nulupti odelės ir išimti sėklyčių – bendroje masėje jų net nesijaus. Jei cukinija senesnė – jau kiek pastovėjusi, odelę nulupame, pašaliname visas sėklytes. Tarkių nuspausti taip pat nereikia – būtent dėl to kepsniukai bus tokie skanūs ir sultingi.
  2. 2. Tuomet smulkiai supjaustome svogūną, krapus, sutraiškome arba susmulkiname česnaką. Į indą sudedame faršą, cukiniją, svogūną, česnaką bei krapus.
  3. 3. Tada iberiame apie pusę arbatinio šaukštelio druskos bei apie ketvirtį šaukštelio pipirų. Labai gerai viską išmaišome – kad faršas bei cukinija pasiskirstytų tolygiai. Tokiu atveju kepsniukai bus ne tik sultingi, bet ir ganėtinai tvirti. Jei faršas yra minkštokas, įmušame kiaušinį.
  4. 4. Paruošiame kepimo skardą – išklojame folija arba tiesiog patepame sviestu. Drėgnomis rankomis formuojame kepsniukus bei dedame į skardą.
  5. 5. Galiausiai kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Neperkepiname - kad iš skaniųjų kotletų nedingtų visos sultys. Ragaujam!
Baklažanai su ėrienos faršu ir kedro riešutais
(1)
Taco su jautiena, kukurūzais ir pupelėmis
(1)
Tarkuotų bulvių apkepas su faršu ir sūriu
(90)
Netikras kalakutienos zuikis su sūriu
(6)