1. Ruošiame karamelizuotus svogūnus: Svogūną bei mėlynąjį svogūną sukapojame mažais kubeliais, porą supjaustome griežinėliais. Tada keptuvėje įkaitiname mažą kiekį aliejaus. Suberiame svogūnus, porus bei du šaukštus cukraus. Kartas nuo karto pamaišydamos kepame ant silpnos ugnies maždaug 15–20 minučių, kol svogūnai visiškai suminkštės bei taps karamelizuoti. Iškeptus svogūnus atidedame į šalį.
2. Ruošiame vištieną: Nedideliame dubenėlyje sumaišome alyvuogių aliejų, sojos padažą, medų, pomidorų padažą, druską bei pipirus. Vištienos krūtinėlės puseles truputį pamuškite. Tuomet dedame į indelį su padažu, uždarome bei paliekame šaldytuve marinuotis maždaug 60 minučių. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
3. Po to vištos krūtinėlės puseles išdėliojame ant su kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių, kol vištiena bus minkšta, iškepusi bei gražiai apskrudusi. Vištieną išimame iš orkaitės bei supjaustome pailgais gabaliukais.
4. Ruošiame padažą: Nedideliame dubenėlyje sumaišome majonezą, pomidorų pastą, medų bei garstyčias iki vientisos masės.
5. Ruošiame sumuštinius: Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Pailgas sumuštinių bandeles įpjauname išilgai bei trumpai paskrudiname orkaitėje, kol taps šiltos. Bandelių vidinę pusę ištepame paruoštu padažu. Tada išdėliojame keptos vištienos gabaliukus bei paskleidžiame karamelizuotus svogūnus. Viršų apibarstome sutarkuotu fermentiniu sūriu. Apibarstome žiupsneliu maltų juodųjų pipirų bei žiupsniu džiovintų itališkų žolelių.
6. Išdėliojame paruoštas bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tada kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių, kol sūris išsilydys bei gražiai apskrus. Sumuštinius patiekiame iš karto, kol jie dar šilti. Skanaujame!
Ana
Kai noriu palepinti draugus, šis receptas niekada nenuvilia. Procesas ilgokas, bet tikrai to vertas;) Fantastiško skonio, labai sotūs sumuštiniai. Rekomenduoju!
Atsakyti
Ana
Atsakyti