Sūrio užkandžiai su vynuogėmis

2018-06-15 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Sūrio užkandžiai su vynuogėmis

Ingredientai

    • vynuogės be kauliukų: 10
    • fetos sūris: 200 gramų
    • grietinė: 2 šaukštų (nekupinų)
    • pistacijos: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vynuoges nuplauname bei nusausiname. Fetos sūrį su šakute sumaigome, įdedame grietinės (galima įberti maltų pipirų pagal savo skonį) bei gerai išmaišome iki vienalytės masės. Pistacijų riešutus sutriname iki smulkių gabalėlių (ne miltų) bei suberiame į lėkštutę.
  2. 2. Tuomet truputį pasidrėkiname savo delnus bei šaukšteliu pakabiname sūrio masės. Į vidurį dedame vynuogę bei dailiai aplipiname sūrio mase, padarydamos gražų kamuoliuką.
  3. 3. Tada apvoliokite susmulkintuose riešutuose. Įsmeigiame medinį smeigtuką. Palaikome kiek šaldytuve (nors, jei skubate, galima tiekti ir iškart). Skanaukite!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau vieno kąsnio užkandžių receptų rasite: Vieno kąsnio užkandžiai.