Sūrūs varškėčiai su sūriu

2023-04-24 Autorius WorldRecipes.lt

Sūrūs varškėčiai su sūriu
Šį kartą Jums visiems papasakosiu apie labai neseniai atrastą skanumyną - sūrius varškėčius su sūriu. Kai tik atradom šį receptą, namie pradėjau gaminti sūrius varškėčius daug dažniau, kuriuos valgom su jogurtiniu padažu arba grietine ir žalumynais. Nenoriu jų labai girti, nes tiek išgirti kiek jie yra skanūs neįmanoma. Tiesiog pasigaminkite ir paragaukite, greit suprasite koks tai nuostabus patiekalas! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • 9% riebumo varškė: 200 gramų
    • fermentinis sūris: 50 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 2 kupinų valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • malta raudonoji paprika
    • karis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių varškę sumaišome su kiaušiniu. Įberiame druskos bei prieskonių.
  2. 2. Tada sūrį sutarkuojame smulkia tarka bei suberiame į varškę. Gerai išmaišome, įdedame miltus bei vėl permaišome. Tešla privalo gautis minkšta, lipni.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet suvilgome rankas vandeniu bei formuojame nedidelius varškėčius, kepame juos keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių.
  5. 4. Patiekiame su grietine arba mėgstiamu padažiuku. Skanaujame!
  6. 5. Pastebėjimas: Kad varškėčiai (tiek saldūs, tiek sūrūs) nesigautų kieti, reikia itin saikingai berti miltų. Tešlą idealiausia sumaišyti šaukštu, o ne minkyti iki kietumo. Kuo mažiau miltų, tuo puresni gaunasi varškėčiai.

Agnė

Ačiū už tokią idėja. Kažkas nerealaus. Gaminsim dar!
Atsakyti
Receptas: Plikyti blynai
(5)
Bulvių ir burokėlių blynai su žalumynų padažu
(5)