Sushi su lašiša, avokadu ir agurku

2024-11-01 Autorius sveikai_su_agne

Sushi su lašiša, avokadu ir agurku
Sushi su lašiša, avokadu ir agurku – tai patiekalas, kuriame dera švieži ingredientai ir subtilūs skoniai. Šis sushi receptas yra itin populiarus dėl savo paprastumo ir išraiškingo skonio. Lašiša, avokadas ir agurkas puikiai papildo vienas kitą, sukurdami harmoningą skonio derinį. Sushi gaminimo menas buvo išvystytas Japonijoje, tačiau šis patiekalas tapo mėgstamas visame pasaulyje. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Lašiša: jei norite pakeisti lašišą, rinkitės tuną ar krevetes, kurie taip pat puikiai dera sushi. Vegetarišką versiją galite gaminti su marinuotomis daržovėmis, tofu ar net saldžiąja bulve.
  • Avokadas: jei avokado nėra, galite naudoti agurką ir saldųjį mangą, kurie suteiks sushi gaivumo ir šiek tiek saldumo.
  • Sushi ryžiai: jei sushi ryžių neturite, galite bandyti su kitų rūšių lipniais ryžiais, tačiau geriausias rezultatas bus pasiektas naudojant autentiškus sushi ryžius.

Patiekalo gaminimo patarimai

Norėdami pasiekti idealų rezultatą, nepamirškite nuplauti ryžių kelis kartus, kol vanduo taps skaidrus. Tai padės pašalinti krakmolą ir užtikrins, kad ryžiai bus tinkamai lipnūs. Ryžiams išvirus, juos atvėsinkite iki kambario temperatūros prieš dedant į sushi, kad išlaikytumėte ryžių tekstūrą. Svarbu naudoti šviežią lašišą, ypač jei ji vartojama žalia.

Kalorijos

  • Iš viso: apie 400 kcal
  • Vienoje porcijoje: apie 100 kcal 

Ingredientai

    • Sushi ryžiai: 1 puodelis
    • Ryžių actas: 2 šaukštai
    • Cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
    • Druska: 1/2 arbatinio šaukštelio
    • Nori lapas: 1 vnt
    • Lašiša: 100 g
    • Avokadas: 1/2 vnt
    • Agurkas: 1/2 vnt
    • Sojų padažas: patiekimui
    • Marinuotas imbieras: patiekimui
    • Wasabi: patiekimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo sushi ryžių paruošimo. Kelis kartus perplaukite ryžius šaltu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. Tai padės pašalinti perteklinį krakmolą ir ryžiai taps tinkamai lipnūs.
  2. 2. Supilkite ryžius į puodą su vandeniu (santykiu 1:1.2) ir užvirinkite. Sumažinkite kaitrą ir virkite dar 10–15 minučių, kol ryžiai taps minkšti ir sugeria visą vandenį. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  3. Reklama
  4. 3. Paruoškite ryžių mišinį – įmaišykite ryžių actą, cukrų ir druską į atvėsusius ryžius, tolygiai paskirstydami skonius.
  5. 4. Ant bambukinės kilimėlio uždėkite nori lapą blizgančia puse žemyn.
  6. 5. Ant viršaus tolygiai paskleiskite ryžius, palikdami apie 1 cm vietos viršuje.
  7. 6. Ant ryžių uždėkite ploną juostelę lašišos, avokado ir agurko. Šie ingredientai suteiks sushi ryškaus skonio ir tekstūros.
  8. 7. Naudodami kilimėlį, atsargiai suvyniokite sushi, stipriai spaudžiant, kad ingredientai laikytųsi kartu ir susiformuotų cilindro formos vyniotinis.
  9. 8. Aštriu peiliu supjaustykite vyniotinį į mažus gabalėlius, išlaikant vienodą dydį ir formą.
  10. 9. Patiekite sushi su sojų padažu, marinuotu imbieru ir wasabi, kad galėtumėte mėgautis pilnu skonių spektru.
  11. 10. Santrauka: Šis sushi su lašiša, avokadu ir agurku receptas – puikus būdas praturtinti savo mitybą sveikais riebalais ir baltymais. Sushi gaminimas gali atrodyti kaip sudėtingas menas, tačiau laikantis žingsnių ir tinkamai pasiruošus, galite sukurti skanų patiekalą namuose.
Recepto autorius sveikai_su_agne

Raimonda

Ačiū už receptą. Tikrai superiniai!
Atsakyti
Sushi su lašiša, avokadu ir agurku

Raimonda

Kartosime.:)
Sushi su lašiša, avokadu ir agurku

Raimonda

Ir dar viena nuotrauka, kurią padariau. :)
Sushi su lašiša, avokadu ir agurku
Rūkytos lašišos tartaras su avokadais
(2)
Makaronai su voveraitėmis, grietinėle ir lašiša
(1)
Tikras cezario salotų padažas - cezario salotos su vištiena / krevetėmis ar lašiša
(7)