vasabi (kitaip vadinami "japoniški krienai" arba "žaliosios garstyčios"; iš anksto sumaišome vasabi miltelius su karštu vandeniu)\
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sumaišome vasabi su majonezu. Tai bus mūsų salotų pagardas, juo mes po to pertepsime sluoksnius.
2. Išverdame ryžius taip, tarsi ruošdami suši. Tai yra daroma taip: išplautus ryžius užpilame vandeniu (vienai daliai ryžių pusantros dalies vandens), statome ant ugnies ir užverdame (tai trunka maždaug 7 minutes).
3. Po to sumažiname kaitrą ir verdam dar 15 minučių.
4. Paskui nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti dar maždaug 30 minučių.
5. Išvirkite morkas bei kiaušinius. Kol dalis salotų sudėtinių dalių yra ant viryklės, paruoškite likusius: nedideliais gabaliukais supjaustykite žuvį, kubeliais agurkus ir smulkiai supjaustykite svogūną.
6. Žalumynus taipogi galite supjaustyti iš anksto. Virtas morkas bei kiaušinius sutarkuojame.
7. Kiaušinius sumaišome su svogūnų laiškais bei pagardiname vasabi-majonezo padažu.
8. Paskui dedame salotas sluoksniais, nepamirštame jų pertepti majonezo bei vasabi mišiniu.
9. Sluoksnis - ryžių, juos būtinai pertepame majonezo bei vasabi padažu.
Sluoksnis - žuvies.
Sluoksnis - violetinio svogūno.
Sluoksnis - agurko, viršų patepame majonezu su vasabi.
Sluoksnis - kiaušinių su svogūnais.
Sluoksnis - morkų, jas taip pat patepkite padažu.
10. Salotas 2-3 valandoms padėkite į šaldytuvą, kad skoniai "susidraugauti" tarpusavyje. Skanaus!
11. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.