Įvairios avokado užtepėlės paskutiniais metais labai išpopuliarėjo ir Lietuvoje. Galima ganėtinai dažnai net ir lietuvių kalba parašytuose receptuose matyti gvakamolės pavadinimą. Tokia užtepėlė yra tepama ant duonos, viso grūdo dalių trapučių, daržovių pagaliukų, taip pat gali būti naudojama vietoje majonezo, pavyzdžiui su kiaušiniais.
Ši užtepėlė yra labai vertinga, nes pagal 100 gramų produkto avokado yra: - net 15 gramų mums reikalingų nesočiųjų riebalinių rūgščių 15 gramų riebalų: 110 mg Omega 3 ir 1689 mg Omega 6. - 20 procentų rekomenduojamos paros normos (RPN) folio rūgšties - 17 procentų RPN vitamino C. - 14 procentų RPN kalio, - 9 procentai vario.
Patarimas: Avokadus perkame tik tamsiai žalios arba baklažano spalvos, gruoblėtu paviršiumi. Tokie avokadai turi daugiausia žmogui vertingų medžiagų ir yra skaniausi.