cukrus: 2 šaukštų (arba cukrau sirupas "Dansukker")
Įdarui:
sviestas: 150 gramų
morkos: 5 (didelės)
kardamonas: 1 šaukštelio
cinamonas: 2 šaukštelių
pienas: 400 mililitrų
cukrus: 200 gramų
migdolai, graikiniai riešutai, žemės riešutai: 2 saujų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į miltus sudedame supjaustytą sviestą, įmušame kiaušinį, įpilame vandens, suberiame cukrų arba supilame sirupą bei užminkome tešlą. Jos rutulį įvyniojame į foliją bei maždaug 60 minučių palaikome šaldytuve.
2. Tuo metu morkas nuskutame bei sutarkuojame tarka (smulkesne nei burokinė).
3. Tada keptuvėje išlydome sviestą, sudedame morkas bei troškiname maždaug 15 minučių.
4. Tuomet susmulkiname riešutus, pakepiname bei suberiame į morkų masę. Sudedame cukrų, supilame pieną, įberiame cinamono, kardamono bei išmaišome. Troškiname maždaug 30 minučių.
5. Išimame tešlą iš šaldytuvo, iškočiojame bei dedame į kepimo formą.
6. Po to ištroškintą morkų masę sudedame ant tešlos. Dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug 25–30 minučių. Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra. Skanaujame!
undefined
Ka bendro tai turi su sveikuoliskais pyragais??
Atsakyti
undefined
Atsakyti