Šventiniai sausainiai

2018-12-04 Autorius Neringos užrašai

Šventiniai sausainiai

Ingredientai

    • cukrus: 20 gramų
    • medus: 100 gramų (arba auksaspalvis sirupas)
    • vanduo: 75 mililitrų
    • sviestas: 150 gramų (naudojau ghee sviestą)
    • meduolių prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 500 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į puodą dėkite cukrų, medų (arba sirupą) bei pilkite vandenį. Kaitinkite tol, kol cukrus ištirps. Tada sudėkite sviestą bei kaitinkite, kol sviestas išsilydys. Neužvirkite. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite prieskonius bei palikite pravėsti.
  2. 2. Tuomet kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Supilkite pravėsusį sirupą. Išminkykite tešlą. Tešlą atvėsinkite, galite palikti per naktį šaldytuve. Aš pati atvėsinau šaldiklyje maždaug 30 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Po to tešlą plonai iškočiokite bei spauskite sausainius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių (180 laipsnių temperatūroje). Mėgaukitės!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai
Kalėdiniai meduoliniai sausainiai
(25)
Sausainiai Vilnius su glajumi
(5)
Sausainiai Ežiukai
(6)
Apelsininiai sausainiai su aguonomis
(2)