Sviesto ir grietinės padažas

2024-09-20 Autorius Žiupsnis meilės ir pipirų

Sviesto ir grietinės padažas
Sviesto ir grietinės padažas – tai tirštas, švelnus ir itin kreminis padažas, kuris puikiai dera su įvairiais patiekalais, nuo makaronų iki bulvių ar mėsos. Sviestas suteikia sodrumo ir šilkinės tekstūros, o grietinė prideda šiek tiek gaivaus rūgštumo, kuris subalansuoja skonius. Padažą galima papildyti česnakais, svogūnais, krapais, peletrūnais ar kitomis mėgstamomis žolelėmis, kad jis taptų dar kvapnesnis.
Toks padažas puikiai papildo ir pagerina pagrindinių patiekalų skonį. Dėl savo universalumo jis puikiai tinka ne tik mėsai, bet ir žuvies filė, keptoms daržovėms ar net užkepėlėms.

Autorės komentaras - toks paprastas, bet toks gardus padažas. Tinka prie įvairių patiekalų, kur naudotumėte grietinę. Aš labiausiai mėgstu tokį padažą paruošti prie tokių paprastų patiekalų kaip lietiniai blynai, didžkukuliai, koldūnai. Taip pat galima padažo pilti gaminant makaronus su sūriu, taip ypač mėgsta vaikai. 

Ingredientai

    • Grietinė: 4 valg. š. (30% riebumo)
    • Česnakai: 1 skiltelė (nebūtina)
    • Sviestas: 4 valg. š.
    • Druska: žiupsnis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sviestą išlydyti nedideliame puode.
  2. ištirpintas sviestas
  3. 2. Jeigu gaminamas padažas su česnakais, jis turėtų šiuo metu būti sudedamas į išlydytą sviestą. Jeigu padažas bus be česnakų - pereiti prie kito žingsnio.
  4. 3. Į išlydytą sviestą sudėti grietinę, įberti druskos. Viską kaitinti ant mažos kaitros iki virimo temperatūros, kol susimaišys.
  5. grietinė su sviestu
Sviesto ir grietinės padažas
Receptų autorė Žiupsnis meilės ir pipirų

Liuda

Kiek riebalų. Gal skanu, bet kiek rieboka.
Atsakyti
Gravy padažas
(1)
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
(1)