Sviesto ir grietinės padažas – tai tirštas, švelnus ir itin kreminis padažas, kuris puikiai dera su įvairiais patiekalais, nuo makaronų iki bulvių ar mėsos. Sviestas suteikia sodrumo ir šilkinės tekstūros, o grietinė prideda šiek tiek gaivaus rūgštumo, kuris subalansuoja skonius. Padažą galima papildyti česnakais, svogūnais, krapais, peletrūnais ar kitomis mėgstamomis žolelėmis, kad jis taptų dar kvapnesnis.
Toks padažas puikiai papildo ir pagerina pagrindinių patiekalų skonį. Dėl savo universalumo jis puikiai tinka ne tik mėsai, bet ir žuvies filė, keptoms daržovėms ar net užkepėlėms.
Autorės komentaras - toks paprastas, bet toks gardus padažas. Tinka prie įvairių patiekalų, kur naudotumėte grietinę. Aš labiausiai mėgstu tokį padažą paruošti prie tokių paprastų patiekalų kaip lietiniai blynai, didžkukuliai, koldūnai. Taip pat galima padažo pilti gaminant makaronus su sūriu, taip ypač mėgsta vaikai.
Liuda
Atsakyti