Tailandietiškas makaronų ir jautienos troškinys "Kua Teaw Roa"

2023-09-03 Autorius WorldRecipes.lt

Tailandietiškas makaronų ir jautienos troškinys "Kua Teaw Roa"
Nors Tailande iki šiol dar nesu buvusi (kad ir kaip apie tai svajoju ir tikrai vieną dieną būtinai padarysiu), bet apsilankę draugai sako, kad šis jautienos ir ryžių makaronų troškinys  "Kua Teaw Roa" ten gana populiarus. Lengvai aštraus skonio, su ryžių makaronais ir jautienos arba vištienos gabaliukais. Man asmeniškai su jautienos gabaliukais buvo skaniau, nors išmėginau abu variantas. Tad Jums dabar ir papasakosiu kaip aš gaminu su jautiena. Būtinai pamėginkite!

Ingredientai

    • jautienos: 500 gramų (naudoju jautienos mentę)
    • juodųjų pipirų: 1 valgomojo šaukšto
    • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
    • žuvies padažo: 8 valgomųjų šaukštų
    • ryžių makaronų: 250 gramų
    • svogūnų: 1
    • paprikų: 1
    • konservuotų bambukų ūglių: 1 indelio
    • vištienos sultinio: 2 kubelių
    • sezamų / riešutų aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sumaišykite marinatą iš vieno šaukšto cukraus, šaukšto maltų pipirų ir dviejų šaukštų žuvies padažo.
  2. 2. Jautieną susipjaustykite postambiais gabaliukais ir marinuokite maždaug 60 minučių kambario temperatūroje, pasiruoštame marinate.
  3. Reklama
  4. 3. Užvirkite sultinį iš 1,8 litro vandens, sultinio kubelių, šaukšto cukraus ir likusio žuvies padažo.
  5. 4. Sudėkite jautieną ir virkite maždaug pusvalandį.
  6. 5. Per tą laiką, kol jautiena verda, susipjaustykite šiaudeliais svogūnus ir paprikas.
  7. 6. Kai išvirs mėsa, ją dar pasmulkinkite juostelėmis (sultinio neišpilkite).
  8. 7. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite daržoves.
  9. 8. Ryžių makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje.
  10. 9. Į apkepintas daržoves sudėkite jautieną, užpilkite keliais samčiais sultinio ir sudėkite išvirtus makaronus.
  11. 10. Dėkite troškinio į dubenėlius ir dar užpilkite samteliu sultinio (kad būtų apsemta iki pusės). Galite, jeigu norisi, pabarstyti kapotais svogūnų laiškais.
  12. 11. Patiekite ir skanaukite!
  13. 12. Pastebėjimas: Jautiena gavosi lengvai aštraus skonio, tad aš dar rekomenduočiau įdėti į troškinamas daržoves kokį čili pipiriuką ir šaukštelį medaus - man norėjosi, kad daržovės būtų saldžiaaštrės.
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau jautienos troškinių receptų rasite: Jautienos troškiniai.
Triušienos troškinys raudonajame vyne
(4)
Daržovių ir jautienos troškinys su konservuotais ananasais
(3)