Teriyaki salmon - lašiša terijaki padaže, kepta keptuvėje

2023-10-05 Autorius WorldRecipes.lt

Teriyaki salmon - lašiša terijaki padaže, kepta keptuvėje

Ingredientai

    • lašišos gabaliukai: 4 (~500 gramų)
    • imbiero šaknis: 2 centimetrų gabaliuko (smulkiai supjaustome)
    • česnakas: 2 skiltelių (smulkiai supjaustome)
    • sojos padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • klevų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų (arba skystas medus)
    • ryžių vynas "Mirino": 1 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejus
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje sumaišome sojos padažą, klevų sirupą, ryžių vyną, imbierą, česnaką ir šlakelį alyvuogių aliejaus.
  2. 2. Tada lašišą sudedame į indą, pabarstome druska, pipirais ir apliejame pasiruoštu padažu.
  3. Reklama
  4. 3. Indą uždengiame maistine plėvele ir padedame į šaldytuvą maždaug 2 valandoms (mažiausiai 20 minučių).
  5. 4. Po to įkaitiname keptuvę, įpilame šlakelį aliejaus.
  6. 5. Dedame lašišą į keptuvę (odele į apačią), kepame 2 minutes. Padažą pasiliekame, neišpilame.
  7. 6. Po 2 minučių ant lašišos supilame padažą, pakepame apie minutę, tada lašišą apverčiame ir dar pakepame maždaug 3 minutes. Jeigu padažas per tirštas, įpilame šlakelį vandens.
  8. 7. Patiekiame lašišą (aplietą padažu) su virtais ryžiais ir mėgstamomis daržovėmis. Skanaujame!
Lašišos sriuba su grietinėle
(1)
Traškūs bulvių kepsneliai su lašiša
(3)