klevų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų (arba skystas medus)
ryžių vynas "Mirino": 1 valgomojo šaukšto
alyvuogių aliejus
druska
pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia dubenyje sumaišome sojos padažą, klevų sirupą, ryžių vyną, imbierą, česnaką ir šlakelį alyvuogių aliejaus.
2. Tada lašišą sudedame į indą, pabarstome druska, pipirais ir apliejame pasiruoštu padažu.
Reklama
3. Indą uždengiame maistine plėvele ir padedame į šaldytuvą maždaug 2 valandoms (mažiausiai 20 minučių).
4. Po to įkaitiname keptuvę, įpilame šlakelį aliejaus.
5. Dedame lašišą į keptuvę (odele į apačią), kepame 2 minutes. Padažą pasiliekame, neišpilame.
6. Po 2 minučių ant lašišos supilame padažą, pakepame apie minutę, tada lašišą apverčiame ir dar pakepame maždaug 3 minutes. Jeigu padažas per tirštas, įpilame šlakelį vandens.
7. Patiekiame lašišą (aplietą padažu) su virtais ryžiais ir mėgstamomis daržovėmis. Skanaujame!