Teriyaki salmon - lašiša terijaki padaže, kepta keptuvėje

2023-10-05 Autorius WorldRecipes.lt

Teriyaki salmon - lašiša terijaki padaže, kepta keptuvėje

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • lašišos gabaliukai: 4 (~500 gramų)
    • imbiero šaknis: 2 centimetrų gabaliuko (smulkiai supjaustome)
    • česnakas: 2 skiltelių (smulkiai supjaustome)
    • sojos padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • klevų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų (arba skystas medus)
    • ryžių vynas "Mirino": 1 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejus
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje sumaišome sojos padažą, klevų sirupą, ryžių vyną, imbierą, česnaką ir šlakelį alyvuogių aliejaus.
  2. 2. Tada lašišą sudedame į indą, pabarstome druska, pipirais ir apliejame pasiruoštu padažu.
  3. Reklama
  4. 3. Indą uždengiame maistine plėvele ir padedame į šaldytuvą maždaug 2 valandoms (mažiausiai 20 minučių).
  5. 4. Po to įkaitiname keptuvę, įpilame šlakelį aliejaus.
  6. 5. Dedame lašišą į keptuvę (odele į apačią), kepame 2 minutes. Padažą pasiliekame, neišpilame.
  7. 6. Po 2 minučių ant lašišos supilame padažą, pakepame apie minutę, tada lašišą apverčiame ir dar pakepame maždaug 3 minutes. Jeigu padažas per tirštas, įpilame šlakelį vandens.
  8. 7. Patiekiame lašišą (aplietą padažu) su virtais ryžiais ir mėgstamomis daržovėmis. Skanaujame!
Tartaro padažas
(1)