Tirštas pievagrybių padažas su grietinėle ir svogūnais

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Tirštas pievagrybių padažas su grietinėle ir svogūnais
Šis tirštas pievagrybių padažas, ruoštas su grietinėle ir svogūnais, idealiai tinka su įvairiais bulvių, mėsos, miltų, kruopų patiekalais, taip pat ir su troškintomis daržovėmis. Man jis toks tobulas, kad net nebeieškau kitų pievagrybių padažų receptų. Tiek šeima, tiek užsukę svečiai visada paragavę jį labai išgiria. Dabar atėjo ir Jūsų eilė pasigaminti ir pasilepinti! :) 

Ingredientai

    • pievagrybių: 200 gramų (nedidelių)
    • svogūnų: 1
    • miltų: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinėlės: 50 mililitrų
    • vandens: 50 mililitrų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • krapų: 10 gramų (ryšulėlio)
    • laurų lapų: 1
    • sviesto: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje svogūną smulkiai supjaustome.
  2. 2. Keptuvėje ištirpiname sviestą.
  3. Reklama
  4. 3. Svogūnus pakepiname svieste, kol taps lyg permatomi.
  5. 4. Suberiame į keptuvę susmulkintus pievagrybius bei nuolatos maišydamos patroškiname.
  6. 5. Tuomet intensyviai maišydamos įberiame miltus, ir dar truputį pakepiname. Po to supilame grietinėlę, pakaitiname, tada supilame vandenį. Maišydamos pakaitiname, kol ims burbuliuoti, pasūdome, pagardiname pipirais, susmulkintais krapais, kelias minutes patroškiname ant silpnos ugnies.
  7. 6. Nukaičiame, uždengiame dangčiu bei paliekame penkioms minutėms, kad prisigertų prieskonių aromato.
  8. 7. Tada galite tiekti su mėgstamu patiekalu. Skanaus!
Mango čatnis (chutney)
(2)
Tikras cezario salotų padažas - cezario salotos su vištiena / krevetėmis ar lašiša
(7)