Kartą savo šeimoje pradėjome aiškintis kuo skiriasi kiaušinienė nuo kepto kiaušinio ir kaip iš tiesų turi atrodyti omletas, nes, pasirodo, patiekalus mes mėgstame vadinti skirtingais pavadinimais. Tada nusprendžiau atlikti paiešką ir išsiaiškinti kuo vienas patiekalas skiriasi nuo kito, nes prieš gaminant reikia tiksliai žinoti kas yra kas. Apie kiekvieną iš jų išsamiau papasakosiu recepte.
O dabar prie fritatos recepto. Manoji fritata nėra visiškai tradicinė, nes aš pati naudoju miltus ir įdarą pradžioje šiek tiek apkepu, o tuomet užpilu kiaušinių plakinį. Be to, ji niekada nebūna stora dėl keptuvės dydžio (mažesnė keptuvė - storesnė fritata) arba dėl to, kad dažniausiai negaminu didelei šeimynai.
Beje, kartais mano iškepusi fritata primena didžiulę netvarką, bet skonio tai visiškai negadina.