Tikrai saldus, sotus ir kaloringas, bet tuo pačiu nerealiai gardus tortas. Na, o tiems kas nelabai mėgsta graikinių riešutų, tai tortukas ne jam, verčiau pasirinkti kitą torto receptą.
Mano gaminto torto skersmuo - 28 cm.
Ingredientai
Smėlinės tešlos lakštams:
miltai: 4 stiklinių (1 stiklinė - 250 mililitrų)
kepimo milteliai: 3 arbatinių šaukštelių
sviestas arba margarinas: 400 gramų (iš šaldytuvo)
šokoladas: 200 gramų (labai pamaišyti baltą ir juodą)
anakardžių riešutai: 200 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių šaltą sviestą sutrinkite tarp rankų su persijotais miltais bei kepimo milteliais iki trupinių, sudėkite kiaušinių trynius ir suminkykite tešlą.
2. Ją padalinkite į 4 lygias dalis ir dėkite į šaldytuvą maždaug 3 valandoms.
Reklama
3. Maždaug 20 minučių prieš kepimą, tešlą išimkite iš šaldytuvo.
4. Kiaušinių baltymus išplakite su cukraus pudra iki standžių putų ir dėkite su indu į šaldytuvą.
5. Ant kepimo popieriaus apsibrėžkite 28 centimetrų skersmens apskritimą. Pagal apskritimą rankomis išformuokite tešlą plonu lakšteliu.
6. Ant jo pabarstykite ir lengvai įspauskite 50 gramų graikinių riešutų.
7. Po to ant viršaus uždėkite vieną ketvirtadalį plaktų kiaušinių baltymų, o likusią jų dalį vėl dėkite į šaldytuvą.
8. Kepkite įkaitintoje iki 170 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 25 minutes.
9. Išėmusios iškeptą lakštą iš orkaitės, palikite jį visiškai atvėsti.
10. Šitaip išsikepkite visus keturis torto lakštus.
11. Kremas: Išplakite minkštą sviestą su "Rududu" kremu.
12. Tada visus torto lakštus sutepkite plaktu kremu. Tortą lengvai paspauskite.
13. Viršų taipogi aptepkite kremu, apliekite ant garų tirpintu šokoladu ir papuoškite kepintais anakardžių riešutais.
14. Suteptą tortą laikykite šaldytuve.
15. Prieš lepinantis šiuo tortu, būtų gerai, kad tortas pastovėtų kambario temperatūroje bent jau kelias valandas, tuomet bus lengviau supjaustyti, ne taip trupės. Skanaus!
Birutė Miknevičienė
Rašote RUDUDU kremas... Gal RUDUDU kondensuotas pienas? Nes skaičiau, kad kremas - tai RUDUDU ir grietinėlė plakta? Reikėtų tikslumo,nes žadu kepti šį tortą Ačiū.
Atsakyti
Stanislava
Man atrodo, jūs supratote, kad kalbama apie kondensuotą pieną RUDUDU... Kam apsimesti nesuprantančia?
Agne
Nu rimtai... iskritus is medzio, ar kaip cia? Toks vaizdas, kad Rududu butu bele kiek variantu...????🙈
Kristina
Pas mūsų Vokietijoj yra rusų parduotuvėje 2 variantai kondencuoto pieno. Skystas arba tirštas(kietas) kurio reikia šitam tortui? Ačiū
Atsakyti
Rasa
Į tešlą teko pridėti pusei normos apie 200 gramų grietinės, nes nepavyko suminkyti tešlos. Skonis puikus, valgau trečia diena ir vis skanesnis darosi. Tiesa, būtina kava arba arbata, nes kabai saldus. Nors pagal cukraus kiekį recepte taip neatrodytų. Matomai Rududu daro savo
Atsakyti
Vilma
Man taip pat tešla nesiminkė, nurodytas miltų kiekis yra per didelis, teko dėti grietinės 😊. Visa kita puiku, skonis geras
Ekvyra
Per šventes visad kepu šitą tortą, kai kur reikia improvizuoti, ilgai pastovejusi tešlą šaldytuve būna kieta, aš pjaustau ją ruekutemis, iskloju forma, tuomet lyginu su pirštais.
Atsakyti
Dalia
Į tešlą tikrai reikia dėti grietinės, nes neįmanoma išminkyti be jos, aš dėjau 6 v. š.
Atsakyti
Rasa
Ir dar, jei taip sudėtinga su Rududu, tai pavirkite apie 1-1.5 val. Saldų kondensuotą pieną ir atstos jums Rududu. Tik po virimo pirma atvėsinkit ir tik po to atidarykit. 😁
Atsakyti
Dalia
Galvoju kepti šį tortą, bet rašote kad labai saldus tai gal reikėtų plakant baltymus dėti mažiau cukraus ir įpilti citrinų sulciu
Atsakyti
Birutė Miknevičienė
Atsakyti
Stanislava
Agne
Kristina
Atsakyti
Rasa
Atsakyti
Vilma
Ekvyra
Atsakyti
Dalia
Atsakyti
Rasa
Atsakyti
Dalia
Atsakyti