Tortas "Senelio sapnas" su kondensuoto pieno ir jogurto kremu pagal Beatą

2023-06-02 Autorius WorldRecipes.lt

Tortas "Senelio sapnas" su kondensuoto pieno ir jogurto kremu pagal Beatą
Noriu Jums pristatyti fantastiško skonio tortą "Senelio sapnas" su kondensuoto pieno ir jogurto kremu, gamintą pagal receptą iš mano labai pamėgtos knygos "Beatos virtuvė: Kepinių knyga. Gaminau šį tortą tėvo dienos proga. Tortas buvo paprastai ir lengvai pagaminamas, tikrai galvojau, kad bus sunkiau jį paruošti, tačiau viskas ėjosi paprastai ir sklandžiai. Galiu konstatuoti tik, kad šis pyragas yra itin skanus ir vertas visų pagyrų. Pamėginkite! 

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 5
    • cukrus: 250 gramų
    • 35% riebumo plakamoji grietinėlė: 100 mililitrų
    • aguonos: 40 gramų
    • miltai: 160 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    Kremui:
    • 35% riebumo plakamoji grietinėlė: 500 mililitrų
    • natūralus jogurtas: 500 mililitrų
    • sutirštintas saldintas kondensuotas pienas: 0,5 indelio (~200 gramų)
    • želatina: 3 valgomųjų šaukštų
    Sirupui:
    • degtinė: 100 gramų (jei valgys ir vaikai, galima keisti vandeniu)
    • sutirštintas saldintas kondensuotas pienas: 0,5 indelio (~200 gramų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvito paruošimas: Plakite kiaušinius su cukrumi geras 5 minutes, kad masė kaip reikiant suputotų bei pabaltų.
  2. 2. Paskui pamažu pilkite grietinėlę bei toliau plakite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei aguonomis. Miltų mišinį suberkite į kiaušinių masę bei pamažu išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kepimo formos dugną (naudojau 26 centimetrų skersmens) išklokite su kepimo popieriumi, o šonus aptepkite sviestu. Į paruoštą formą supilkite biskvito tešlą bei kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
  5. 4. Kremas: Želatiną užpilkite vandeniu bei palikite išbrinkti. Grietinėlę lengvai išplakite, kad šiek tiek pastandėtų.
  6. 5. Tuomet supilkite kondensuotą pieną, išmaišykite. Įmaišykite jogurtą (gausis ganėtinai skysta masė).
  7. 6. Išbrinkusią želatiną ant silpnos ugnies ištirpinkite, minutėlę maišydamos atvėsinkite bei plona srovele (maišydamos) įpilkite į grietinėlės masę, išmaišykite.
  8. 7. Po to kremą dėkite į šaldytuvą, kol paruošite kitus dalykus.
  9. 8. Sirupas: Degtinę (arba vandenį) sumaišykite su kondensuotu pienu.
  10. 9. Formuokite tortą: Atvėsusį biskvitą išimkite iš kepimo formos, perpjaukite pusiau. Paimkite viršutinę biskvito pusę bei dėkite į lėkštę arba tortinę taip, kad biskvito viršus būtų viršuje (o pjauta dalis būtų ant lėkštės). Gerai palaistykite sirupu (sunaudokite pusę). Užmaukite kepimo formos kraštus (kad kremas niekur nepabėgtų).
  11. 10. Tuomet ant biskvito supilkite maždaug du trečdalius paruošto kremo.
  12. 11. Sirupu sulaistykite kitą biskvito dalį, bet tą plokštumą, kurią lietė peilis ir ta pačia sulaistyta plokštuma dėkite ant kremo (gaunasi, kad viršuje turime kepto biskvito padą – labai lygų torto paviršių).
  13. 12. Po to ant viršaus supilkite likusį kremą bei dėkite į šaldytuvą, kad tortas sustingtų.
  14. 13. Nuo sutvirtėjusio torto nuimkite kepimo formos kraštus bei puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Lepinkitės!
  15. pyragas senelio sapnas su kondenuotu pienu
  16. 14. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Tortas "Senelio sapnas" su kondensuoto pieno ir jogurto kremu pagal Beatą
Tortas "Senelio sapnas" su kondensuoto pieno ir jogurto kremu pagal Beatą
Tortas "Senelio sapnas" su kondensuoto pieno ir jogurto kremu pagal Beatą

Raimonda

Kiekvienas gabaliukas vertas nuodėmės. Labai patinka!
Atsakyti
Biskvitinis - jogurtinis tortas su persikais ir braškėmis
(1)
Šoko-bananinis tortas
(7)