Nedidelė skardinė meksikietiško daržovių mišinio (kukurūzai, raudonosios pupelės, žirneliai),
svogūnų 1 vnt.,
česnakų 2 skiltelės,
pomidorų padažo 250 g (indelis meksikietiško pomidorų padažo „Taco“),
1 žiupsnelis maltos mėsos prieskonių,
1 žiupsnelis druskos,
1 žiupsnelis juodųjų pipirų,
tarkuoto sūrio 50 g,
aliejaus 1 v. š.
Recepto paruošimas
1. Nulupame česnakus ir susmulkiname. Kepiname aliejuje kol švelniai pagels.
2. Sumaigome faršą su šakute, pabarstome maltos mėsos prieskoniais. Viską stumiame į keptuvę ir kepame ant mažos ugnies kol faršas patamsės.
3. Tuomet supilame gerai nuvarvintą daržovių mišinį, pomidorų padažą ir dar maždaug 8 minutes pakaitiname, pagal savo skonį pasūdome ir pagardiname šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
5. Ant tortilijos papločių dedame po kelis šaukštus kepinto faršo, tada beriame smulkintų svogūnų, pomidorų gabalėlių, tarkuoto sūrio, bei išdėliojame skirtingų spalvų paprikų juosteles.
6. Tortilijas susukame voleliu ir maždaug kelioms minutėms, kad sušiltų ir išsilydytų sūris, pašauname į įkaitintą orkaitę. Tiekiame viską su bazilikų lapeliais. Skanaus!