Tortilijų ir lašišos suktinukai su tepamu varškės sūriu

2024-01-14 Autorius WorldRecipes.lt

Tortilijų ir lašišos suktinukai su tepamu varškės sūriu
Neseniai Jums pasakojau kaip pasigaminti lavašo suktinukus su vištiena ir tas receptas susilaukė labai daug Jūsų pagyrų. Tad nusprendžiau pasidalinti dar vienu variantu kaip pagaminti labai skanius užkandžius iš tortlijų, lašišos ir tepamo varškės sūrio. Paruošti tikrai labai paprasta, o galutinis rezultatas labai geras. Mėginam!

Beje, kartais gamindama šiuos suktinukus naudoju rūkytą lašišą, ne sūdytą.

Ingredientai

    • meksikietiški paplotėliai (tortilijos): 4
    • natūralus tepamas varškės sūris: 200 gramų
    • plonais griežinėliais pjaustyta lengvai sūdyta lašiša: 200 gramų (tinka ir upėtakis)
    • švieži krapai: 1 didelės saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sūriu ištepame tortilijas bei ant jų išdėliojame žuvies griežinėlius.
  2. 2. Vienoje krašto pusėje maždaug 2 centimetrus paliekame laisvus.
  3. 3. Gausiai užbarstome susmulkintų krapų.
  4. 4. Tuomet tortilijas susukame bei ties laisvu kraštu tvirtai susmeigiame (pvz.: dantų krapštukais).
  5. 5. Tortilijų suktinukus sudedame vieną prie kito (sudūrimo vieta turi būti apačioje).
  6. 6. Bent jau 3 valandas palaikome šaldytuve, kad skoniai "susidraugautų".
  7. 7. Prieš patiekdami supjaustome norimo pločio gabaliukais. Mėgaujamės!