Tradicinė silkės filė su svogūnais, be acto

2023-11-08 Autorius WorldRecipes.lt

Tradicinė silkės filė su svogūnais, be acto
Tikriausiai tokį silkės patiekalą yra gaminęs ir valgęs ne vienas. Tačiau kartais primiršti patiekalai būna patys skaniausi. Tad išsitraukiau šį receptą norėdama palepinti šeimą labai skania silke. Aš ją ruošiu itin paprastai, su svogūnais, citrinos sultimis ir aliejumi (nededu jokio acto). O žinoma patiekti labai skanu su virtomis bulvėmis ir grietine. Pamėginkite mano variantą ir Jūs! :)

Ingredientai

    • silkės filė: 2 vnt.
    • svogūnai: 2 vnt.
    • druska: 2 žiups. (nėra būtina, žiūrime pagal skonį)
    • cukrus: 2 žiups.
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Svogūnus susmulkiname plonais šiaudeliais, įdedame cukraus ir druskos lygiomis dalimis, išspaudžiame citrinų sulčių, šlakelį aliejaus ir pamaišome gautą masę.
  2. 2. Į lėkštę dedame pjaustytą silkės file, ant viršaus paruoštus svogūnus.
  3. Reklama
  4. 3. Skaniausia patiekti su virtomis bulvėmis ir grietine! Skanaus!

Vilma Kriaučiūnienė

Paprasta ir skanu :) Dar su karštomis bulvės ypač tinka ši silkė.
Atsakyti