1. Iš pradžių nuskustas bulves nuplaukite bei sutarkuokite bulvių tarka. Pakepinkite spirgučius su svogūnu keptuvėje, prikaistuvyje užvirinkite pieną.
2. Šiuos ingredientus supilkite į bulvių tarkę. Į Tarkę įdėkite druskos, pipirų ir bulvių prieskonių (galite dėti ir kitus mėgstamus prieskonius).
Reklama
3. Tuomet gerai išmaišykite bei masę sukrėskite į kiaulių žarnas (kiškite tik pusę žarnos, kad nesutrūkinėtų, bekepant), jas dantų krapštuku subadykite (kad išeitų oras bei išbėgtų skystis).
4. Tada sudėkite į kepimo skardą, ją prieš tai patepkite riebalais, ir dėkite į orkaitę pusvalandžiui visu orkaitės pajėgumu, paskui kaitrą pamažinkite iki 170 laipsnių temperatūros. Išvis kepkite maždaug 90 minučių.
5. Padažui pakepinkite spirgučių su svogūnu, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais, kai jie apkeps - įpilkite pusantros stiklinės sultinio (aš jį pasigaminu iš vandens ir kubelio sauso sultinio), porą šaukštų grietinės ir šaukštą miltų.
6. Tuomet gerai išmaišykite bei dar porą minučių pakepinkite, kad sutirštėtų.
7. Patiekite iškeptus vėdarus su pasiruoštu padažiuku. Skanaukite! Taip pat labai gardu valgyti ir su grietine!
8. Rekomendacija: Daugiau vėdarų receptų rasite: Vėdarų receptai.
Atsiprašau. Vėdarus kepu apie 50 metų. Pakepčiau prie pilnos temperatūros bent 15 minučių valgyčiau degėsius. Prie 170 laipsnių - vėdarai iškepa per pusvalandį. Čia tikriausia apie tas senoviškas orkaites kalba.
Atsakyti
Ona
Atsakyti
skaitytoja
Violeta
Atsakyti
Raimondas
Darius
Birute
Atsakyti
Vilė
Linas Milinskas
Atsakyti
Vilma
Zuzana
Atsakyti
Da nute
Atsakyti
Ieva
Darius
Atsakyti
Raimis
Atsakyti
Rima
Atsakyti