Trapus pyragas su sūria namų gamybos karamele

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Trapus pyragas su sūria namų gamybos karamele

Ingredientai

    Pyragui:
    • kambario temperatūros sviestas: 250 gramų
    • miltai: 2 stiklinių
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 1 stiklinės
    • druska: žiupsnelio
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • karamelė: pasigaminame pagal ši receptą

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės, įmušame kiaušinį bei viską gerai išmaišome.
  2. 2. Tuomet įdedame miltų, žiupsnelį druskos bei kepimo miltelių mišinį. Gerai išmaišome, kol tešla bus tinkama formuoti. Jei reikia, įdedame daugiau miltų. Tešla turi labai nekibti prie rankų.
  3. 3. Tada du trečdalius tešlos išklojame kepimo skardoje (jos nereikia niekuo iškloti arba patepti, nes tešla sviestinė, niekas neprilips), įdedame norimą kiekį karamelės, pabarstome druskos, bet neperdaug.
  4. 4. Po to iš likusio tešlos kiekio ant karamelės sudėliojame mažus gabaliukus.
  5. 5. Pyragą reikėtų kepti maždaug 30 – 40 minučių 190 laipsnių temperatūros orkaitėje arba kol gražiai parus, ir įbedus medinį iešmelį į pyrago centrą jis niekuo neaplimps. Leidžiame pravėsti, ir tik tuomet pjaustome. Skanaus!
Trapus pyragas su sūria namų gamybos karamele
Citrinų pyragas su levandomis
(5)
Slyvų ir kriaušių pyragas
(1)
Naminis Kinder Delice pyragas-tortas
(1)