Trapūs sausainiai su baltuoju šokoladu, džiovintomis vyšniomis ir riešutais

2017-10-17 Autorius Išbandyti receptai

Trapūs sausainiai su baltuoju šokoladu, džiovintomis vyšniomis ir riešutais

Ingredientai

    • baltas šokoladas: 100 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • rudas cukrus: 50 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • vanilės aromatas: 1 šlakelio
    • kvietiniai miltai: 180 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • džiovintos vyšnios: 50 gramų
    • lazdyno riešutai: 50 gramų
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Virš vandens vonelės išlydome 60 gramų baltojo šokolado, į jį sudedame sviestą, suberiame cukrų, įmušame kiaušinį, supilame vanilės aromatą, įberiame žiupsnelį druskos bei energingai plakame, kol cukrus ištirps.
  2. 2. Tuomet atskirame inde miltus sumaišome su kepimo milteliais. Suberiame į plakinį bei vėl išmaišome. Rupiai peiliu sukapojame 20 gramų baltojo šokolado, džiovintas vyšnias bei riešutus. Suberiame į tešlą bei dar kartelį išmaišome.
  3. 3. Tada rankomis arba šaukšteliu formuojame norimo dydžio rutuliukus, juos truputį suplojame, sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą (paliekame tarpelius, kad kepantys sausainiai nesusiliestų) ir kepame maždaug 10–12 minučių, kol sausainiai gražiai pagels. Atvėsiname.
  4. 4. Virš vandens vonelės išlydome likusį šokoladą, juo apšlaksome iškeptus sausainius bei atvėsiname. Skanaujame!