Kai tik užsinoriu skanių sausainių prie kavos arba arbatos, bėgu gaminti šiuos trapius su citrina ir šokoladu. Rezultatas visada giria ir man šitaip pakelia nuotaiką. O ir pati negaliu sustoti valgyti. Tikiuosi, kad patiks ir Jums! :)
1. Iš pradžių dubenyje plaktuvu išplakite minkštą sviestą su žiupsneliu druskos. Berkite cukraus pudrą ir išplakite.
2. Tuomet įberkite šaukštą kukurūzų miltų ir išplakite.
Reklama
3. Suberkite kvietinius miltus. Maišykite šakute arba rankomis.
4. Tada nutarkuokite gerai nuplautos ir nusausintos citrinos (arba apelsino) žievelę.
5. Šokoladą smulkinkite peilio arba virtuvinių žirklių pagalba - mums reikia smulkių drožlių.
6. Žievelę ir šokoladą įmaišykite į tešlą. Gal tešla tai ir sunku pavadinti, nes ji trupinių būsenos.:)
7. Kepimo skardą išklokite su kepimo popieriumi, suberkite trupinius ir rankomis gerai suspauskite į ploną blyną - 2-3 milimetrų. Peiliu atsargiai supjaustykite, kad po to būtų lengviau sausainius išimti iš skardos, nes jie trapūs ir lūžta.
8. Kepkite orkaitėje maždaug 20 minučių (170 laipsnių temperatūroje).
9. Atvėsusius sulaužykite per įpjovimus. Lepinkitės!
10. Patarimas: Šie sausainiai ilgai nesensta, bet tikriausiai tai neaktualu, nes juos greit suvalgysite!
11. Rekomendacija: Daugiau trapių sausainių receptų rasite: Trapūs sausainiai.