Traški saldžiarūgštė vištiena kinietiškai

2018-04-10 Autorius WorldRecipes.lt

Traški saldžiarūgštė vištiena kinietiškai
Traški saldžiarūgštė vištiena kinietiškai (nors gal ir reikia sakyti kiniškai, bet daugelyje interneto puslapių matau, jog yra vadinama būtent kinietiškai) - man asmeniškai yra bene skaniausias patiekalas, kurį galima savo virtuvėje pasigaminti iš vištienos. Tokia vakarienė mūsų šeimoje visada "sueina" ir būna suvalgoma iki pačio paskutinio kąsnio. Tai mano labai pamiltas receptas, kuriuo noriu pasidalinti su Jumis visais. Esu garantuota, kad patiks ir Jums. Gaminkite ir lepinkitės. :)

Ingredientai

    • vištienos filė: 600 gramų
    • paprikų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • sojų padažo: 2 valgomųjų šaukštų
    • ryžių acto: 1 valgomojo šaukšto
    • pomidorų padažo: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
    • sezamų sėklų: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • aliejaus (kepimui)
    • svogūnų laiškų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos filė supjaustykite juostelėmis, įtrinkite mėgstamais prieskoniais (galite dar apvolioti su 2 valgomaisiais šaukštais krakmolo).
  2. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų bei apkepkite vištienos mėsytę.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kitoje keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, apkepkite smulkiai supjaustytą česnaką.
  5. 4. Sudėkite paprikos juosteles, truputį pakepkite (man pačiai patinka kai lieka truputį traškios).
  6. 5. Supilkite sojos bei pomidorų padažus, actą, cukrų ir maišykite, kol padažas sutirštės.
  7. 6. Po to supilkite ant vištienos bei apibarstykite sezamų sėklomis.
  8. 7. Patiekdamos galite apipabarstyti svogūnų laiškais. Skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Turkiška vištienos šavarma (shawarma) arba kebabas
(1)
Prabangi šeimos vakarienė vos per 5 min.
(30)