Traškūs vištienos piršteliai (chicken nuggets) orkaitėje, tešloje su džiūvėsėliais

2022-02-07 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Traškūs vištienos piršteliai (chicken nuggets) orkaitėje, tešloje su džiūvėsėliais
Aš labai mėgstu patiekalus, kuriems pagaminti nereikia daugybės ingredientų. Tuomet jie būna paprasti, skanūs ir visai nebrangūs.

Šįkart Jums siūlau nuostabią alternatyvą vieno greito maisto tinklo patiekalui, kurį itin mėgsta visi vaikai (na, bent jau dauguma). Tai angliškai vadinami chicken nuggets arba lietuviškai vištienos piršteliai. Šį kartą jie bus iškepti orkaitėje, kad būtų su kuo mažiau riebalų.

Kaip jau minėjau, mano vaikai labai mėgstą šį patiekalą, todėl jiems gaminu savo virtuvėje ir patiekiu su daugybe daržovių arba ryžių.

O suaugusieji dažnai valgome su mėgstamu aštresniu padažu, taip pat prie jų labai tinka šalto alaus bokalas.
 
Nors šį kartą patiekiau su pirktiniu padažu, bet galiu pasakyti, kad prie šio patiekalo labai tinka aštresnis padažas, kurį skelbiau šiame jautienos steiko recepte.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug piršto storio gabaliukais.
  2. 2. Tada berkite druską ir pipirus. Atidėkite į šoną, kad pasimarinuotų, kol susiruošite kitus ingredientus.
  3. Reklama
  4. 3. Kiaušinius išplakite dubenėlyje, o džiūvėsėlius supilkite į pasirinktą lėkštę.
  5. 4. Kepimo skardą ištieskite su kepimo popieriumi.
  6. 5. Tada imkite vištienos gabaliukus ir pamirkykite kiaušinių plakinyje, po to džiūvėsėliuose ir dėkite į suruoštą kepimo skardą.
  7. 6. Apšlakstykite vištienos pirštelius aliejumi ir dėkite į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Kepkite maždaug 10-15 minučių.
  8. 7. Iškeptus patiekite su pasirinktu garnyru ir/ar padažu. Skanaus!
  9. 8. Pastebėjimas: Šie vištienos piršteliai skanūs tiek šilti, tiek jau atvėsę.
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau vištienos pirštelių receptų rasite: Vištienos piršteliai.
Keptuvėje keptos vištos kepenėlės su miltais
(4)