Trinta bulvių ir porų sriuba su grietinėle

2023-08-13 Autorius WorldRecipes.lt

Trinta bulvių ir porų sriuba su grietinėle
Tiesą pasakius šią bulvių ir porų sriubą galite gaminti dviem būdais - daržoves tiesiog supjaustyti gabaliukais, arba - pertrinti elektriniu blenderiu. Nė vienu atveju ne mažiau skanu, o tiksliau net labai skanu. Mes pastaruoju metu su šeima labai pamėgome trintas daržovių sriubas, tai vis jas triname ir mėgaujamės fantastiškais jų skonis. Kviečiu Jus tą patį padaryti jau šiandien! 

Ingredientai

    • bulvių: 6
    • porų: 1
    • svogūnų: 1
    • česnako: 3 skiltelių
    • čiobrelių
    • vištienos sultinio
    • grietinėlės: 150 mililitrų
    • kietojo sūrio: 50 gramų
    • sviesto: 100 gramų
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves ir svogūnus supjaustykite kubeliais, porus - griežinėliais, pasmulkinkite česnaką.
  2. 2. Tada puode išlydykite sviestą ir jame apkepinkite daržoves. Pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Supilkite sultinį ir virkite ant silpnos kaitros, kol bulvės suminkštės.
  5. 4. Jei gaminsite trintą sriubą, sultinio įpilkite nedaug - kai sutrinsite blenderiu, tada atskieskite likusiu sultiniu iki norimo tirštumo.
  6. 5. Galiausiai supilkite grietinėlę ir dar kartą užvirkite.
  7. 6. Patiekdami į lėkštę užtarkuokite sūrio. Skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau porų sriubų receptų rasite: Porų sriubos.
Midijų sriuba su kokoso pienu ir kario prieskoniais
(1)
Chašlama su kiauliena
(6)