Trinta geltonų paprikų sriuba

2020-07-02 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Trinta geltonų paprikų sriuba
Ganėtinai netikėtai atradau šią italų itin mėgiama sriubą ir nusprendžiau išmėginti savo mylimoje virtuvėje. 

Prieš tai net nepatingėjau nueiti į prekybos centrą paieškoti kuo gražesnių geltonų paprikų, nes šiai sriubai yra naudojamos būtent tokios.

Ingredientai

    • aliejus: 1 šaukšto
    • česnakas: 3 skiltelių
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • morkos: 2 (nedidelių)
    • saliero stiebai: 1
    • bulvės: 2
    • geltonosios paprikos: 2 (didelės)
    • sultinys: 1,5 litro
    • druska
    • pipirai
    • forminė duona: 2 riekių
    • krapai: pundelio (originaliame recepte naudojamos kalendros, bet gamindama itin didelio skirtumo nepajaučiau)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  2. 2. Sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnakus. Pakepinkite.
  3. 3. Kai jau daržovės suminkštėja, dėkite susmulkintus salierus, sutarkuotas morkas ir dar pakepinkite.
  4. 4. Sudėkite susmulkintas paprikas ir pakepinkite maišydami kelias minutes.
  5. 5. Tada į puodą sudėkite susmulkintas bulves, kepintas daržoves, pilkite sultinį ir virkite iki, kol bulvės išvirs.
  6. 6. Išvirus sriubai, ją sutrinkite iki norimos konsistencijos, pagardinkite druska ir pipirais.
  7. 7. Pilkite sriubą į dubenėlį, berkite susmulkintus krapus, dėkite po kelis kubelius skrudintos duonos. Patiekite ir skanaukite!
Trinta brokolių sriuba su kokosų pienu ir krevetėmis
(4)
Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais
(5)