Trinta morkų sriuba su kariu

2017-11-17 Autorius WorldRecipes.lt

Trinta morkų sriuba su kariu

Ingredientai

    • vištienos sultinys: 600 mililitrų (tiks ir daržovių, o jei neturite nei to, nei to, geriausia naudoti ekologišką sultinio kubelį be konservantų)
    • morkos: 3 didelės (~320 gramų)
    • bulvės: 2 vid. dydžio
    • baltieji svogūnai: 1 vid. dydžio
    • česnakas: 2 vid. dydžio skiltelių
    • džiovintas mairūnas: žiupsnio
    • kmynai: gero žiupsnio
    • sviestas: gabaliuko
    • šviežiai malti juodieji pipirai
    • kario milteliai: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves bei morkas nuplaukite, švariai nuskuskite bei supjaustykite stambiais gabaliukais. Tada sudėkite daržoves į puodą, pilkite sultinį ar vandenį (ir įmeskite sultinio kubelį) bei užvirinkite.
  2. 2. Tuomet svogūnus bei česnaką dailiai susmulkinkite. Apkepkite įkaitintame svieste su mairūnu bei kmynais. Sudėkite į užvirusį sultinį su morkomis bei bulvėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Po to berkite kario miltelių, šviežiai maltų pipirų bei išmaišykite. Virkite ant silpnesnės ugnies neuždengusios puodo maždaug 20–25 minutes, kol morkos suminkštėja. Paskui sriubą pilkite į elektrinį trintuvą bei sutrinkite (tai užtruks vos porą sekundžių). Iš karto supilkite į gilias lėkštes bei patiekite (galite, jei norisi, pagardinti grietine). Sriuba ganėtinai greitai atvėsta, todėl nieko nelaukite. Skanaukite!
Trinta kumpio kaulo sriuba
(1)
Gumbo - tiršta šamo sriuba
(1)
Aštri moliūgų sriuba
(2)