1. Pirmiausia nuplauname bei švariai nuskutame bulves, tuomet supjaustome kubeliais ir sudedame į užvirusį 1 litrą sultinio. Verdame maždaug 15 minučių ant vidutinės ugnies.
2. Tada įkaitiname keptuvėje apie 2–3 šaukštus alyvuogių aliejaus bei sudedame susmulkintą svogūną ir česnaką. Apkepame apie 2–3 minutes. Po to suberiame visus prieskonius, išskyrus pipirus bei druską. Apkepame dar apie 30–60 sekundžių.
3. Paskui į 15 minučių virusias bulves supilame pomidorų tyrę bei suberiame keptuvės turinį. Verdame pamaišydamos dar maždaug 10 minučių.
4. Sukrečiame, supilame turinį į elektrinį maišytuvą bei sutriname sriubą (jei naudosite rankinį, sutriname sriubą puode). Paragaujame, įberiame druskos bei pipirų pagal savo skonį (gali būti, kad druskos visai nereikės, jei sultinys buvo sūrus). Supilame į indelius bei papuošiame petražolėmis. Skanaujame!