Trinta saldžiųjų bulvių sriuba su daržovėmis ir saulėje džiovintais pomidorais

2024-06-16 Autorius WorldRecipes.lt

Trinta saldžiųjų bulvių sriuba su daržovėmis ir saulėje džiovintais pomidorais
Sveiki ir sotūs patiekalai dažnai tampa neatsiejama mūsų kasdienio raciono dalimi. Vienas iš tokių patiekalų yra „Trinta saldžiųjų bulvių sriuba su daržovėmis ir saulėje džiovintais pomidorais“. Ši sriuba ne tik gardi, bet ir labai maistinga, ypač dėl pagrindinio ingrediento – saldžiųjų bulvių. Saldžiosios bulvės yra puikus kompleksinių angliavandenių, skaidulų, vitaminų A ir C šaltinis, taip pat jose gausu antioksidantų. Be to, ši sriuba gali būti pritaikyta įvairiems skoniams, naudojant alternatyvius ingredientus, pavyzdžiui, vietoje bulvių – moliūgus, vietoje saulėje džiovintų pomidorų – konservuotus ar šviežius pomidorus.

Svarba žmogaus organizmui:

Saldžiosios bulvės, dar vadinamos batatais, yra itin vertingos dėl didelio beta-karoteno kiekio, kuris organizme virsta vitaminu A, būtinu akių sveikatai, imuninės sistemos stiprinimui ir odos būklei gerinti. Be to, saldžiosios bulvės turi mažą glikemijos indeksą, todėl jos padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, kas ypač naudinga sergantiems diabetu.

Alternatyvos ingredientams

Ši sriuba yra labai lanksti, todėl galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais:

- Vietoje saldžiųjų bulvių galite naudoti moliūgus ar morkas.
- Vietoje saulėje džiovintų pomidorų galite naudoti konservuotus arba šviežius pomidorus.
- Daržovių sultinį galite pakeisti vištienos arba grybų sultiniu.
- Norint suteikti daugiau kremiškumo, vietoje grietinės galite naudoti kokosų pieną arba jogurtą.

Ingredientai

    • saldžiųjų bulvių: 1,5
    • svogūnų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • morkų: 1
    • bulvių: 1
    • saulėje džiovintų pomidorų: 4 puselių
    • daržovių sultinio: 500 mililitrų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • krapų
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių puode įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite susmulkintus svogūnus, morkas ir česnaką.
  2. 2. Tada sudėkite pasmulkintus džiovintus pomidorus, nuluptas ir kubeliais pjaustytas bulves.
  3. Reklama
  4. 3. Užpilkite sultiniu, pagardinkite prieskoniais ir virkite, kol daržovės suminkštėja.
  5. 4. Sutrinkite sriubą blenderiu ir patiekite su grietine. Skanaukite!
Tiršta trinta pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu
(1)
Sriuba su žiediniais kopūstais
(1)
Trinta smidrų sriuba
(1)
Aštri jūros gėrybių sriuba
(1)