1. Pradžioje puode ištirpiname sviestą, supilame vandenį bei užviriname. Miltus sumaišome su žiupsneliu druskos ir muskatų, išsijojame bei suberiame į verdantį vandenį. Mediniu šaukštu smarkiai maišome, kol tešla taps vientisa bei ims kibti prie puodo dugno. Paliekame ją atvėsti.
2. Tuomet po vieną įmušame kiaušinius bei ganėtinai gerai išmaišome. Skardą išklojame kepimo popieriumi bei plonai patepame sviestu. Arbatiniu šaukšteliu kabiname tešlą ir dedame į skardą (paliekame tarpus, kad pyragėliai kepdami nesukibtų). Kepame juos 210 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15–18 minučių, kol gražiai apskrus.
3. Tada susmulkiname svogūną, česnakus bei pakepiname puode su sviestu, aliejumi. Įpilame 1,5 litro vandens bei užviriname. Suberiame žirnius bei verdame maždaug 10 minučių. Baigdamos virti sudedame nuplautas gražgarstes, krapus bei viską sutriname iki vientisos masės.
4. Sriubą pasūdome, pagardiname maltais pipirais ir muskatais. Pilame žirnienę į lėkštes, dedame po šaukštą grietinės bei patiekiame su plikytos tešlos pyragėliais. Skanaujame!