Troškinta vištiena su burbono padažu

2024-02-17 Autorius WorldRecipes.lt

Troškinta vištiena su burbono padažu
Jei namie neturite burbono, šiam patiekalui idealiai tinka bet koks viskis. O išbandyti šį vištienos patiekalą tikrai labai verta. Padažas toks gardus, kad aš visada jo gaminu šiek tiek daugiau. Taip... vištiena su burbono padažu tokia lengvai pagaminama ir skani, kad gaminau jau daugybę kartų ir gaminsiu dar.

Beje, aš šį patiekalą visada gaminu iš vištienos blauzdelių filė, bandžiau ir su kitomis dalimis, bet būtent su šiomis mums patiko labiausiai, tad daugiau ties šia vieta eksperimentų nebedarau. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos blauzdelių filė: 1 kilogramo (supjaustyti nedideliais gabaliukais)
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    Padažui:
    • česnakas: 3 skiltelių (susmulkintų)
    • imbiero pasta: 1 arbatinio šaukštelio
    • raudonieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • obuolių sultys: 0,5 stiklinės
    • rudas cukrus: ketvirtadalio stiklinės
    • kečupas: 4 valgomųjų šaukštų
    • burbonas: 4 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 1 stiklinės
    • sojų padažas: 0,5 stiklinės
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių didelėje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitiname aliejų.
  2. aliejus įkaitintas didelėje keptuvėje
  3. 2. Tada apkepame vištieną iš visų pusių kol bus beveik iškepusi.
  4. Reklama
  5. 3. Tuomet gerai tarpusavyje sumaišome visus padažui nurodytus ingredientus.
  6. 4. Kai jau vištiena bus beveik iškepusi, supilame padažą ir gerai išmaišome.
  7. 5. Pamaišydami viską verdame maždaug 10-15 minučių.
  8. 6. Patiekiame su virtais ryžiais ir skanaujame!
Vištienos maltinukai su salieru ir morkomis
(22)