Troškinta vištienos krūtinėlė orkaitėje su grietinėlės padažu

2020-07-20 Autorius WorldRecipes.lt

Troškinta vištienos krūtinėlė orkaitėje su grietinėlės padažu
Troškinta vištienos krūtinėlė orkaitėje su grietinėlės padažu - tai toks patiekalas, kurį norėsite valgyti bene kasdien. Man asmeniškai jis yra tobulas pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei. Įprastai, kad vištiena būtų skani, reikia labai pataikyti kiek ją kepti, jog ji nebūtų sausa. Tačiau šiame patiekale, atrodo, kad viskas visada pavyksta tiesiog tobulai. Tikriausiai dėl padažiuko, kuris vištieną paverčia minkšta ir labai skania.

Prie tokios vištienos man labai tinka šviežių daržovių salotos ir virti ryžiai, tačiau Jūs galite pasirinkti ir savo mėgstamą garnyrą

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlių: 4
    • vištienos prieskonių
    • juodųjų pipirų
    • druskos
    • česnako
    • krapų
    • petražolių
    • kvietinių miltų: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinėlės: 250 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos krūtinėlių viršų supjaustome tinkleliu ir apibarstome prieskoniais, druska ir įtriname česnaku.
  2. 2. Paliekame pasimarinuoti maždaug vieną valandą.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į kepimo rankovę sudedame išmarinuotas vištienos krūtinėles ir kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, maždaug pusvalandį.
  5. 4. Baigus kepti vištienai, pagaminame padažą: Ištirpiname sviestą, suberiame miltus ir gerai išmaišome, kad nebūtų gumuliukų.
  6. 5. Tuomet supilame grietinėlę, įberiame druskos ir pipirų.
  7. 6. Į paruoštą padažą sudedame iškeptas vištienos krūtinėles ir apibarstome krapais bei petražolėmis. Skanaujame!
Perlinių kruopų risotto su vištos filė
(2)
Turkiška vištienos šavarma (shawarma) arba kebabas
(1)