Troškinta žuvis su daržovėmis ir bulvėmis puode

2022-02-21 Autorius Lithuanian in the USA

Troškinta žuvis su daržovėmis ir bulvėmis puode
Troškinta žuvis puode - nuostabus pasirinkimas sveikai ir skaniai vakarienei arba pietums. Patiekalas, kuris nereikalauja daug ingredientų, yra greitai paruošiamas (na teks palaukti, kol viskas troškinsis, bet tuo metu mums nereikės nieko daryti) ir tikrai sveikas, tuo nereikėtų net abejoti. Itin mėgstu tokius troškinius valgyti per vakarienę, nes po to jaučiuosi lengvai, neapkrovusi skrandžio.

Aš naudojau menkės filė, bet galima naudoti ir kitą pamėgtą žuvies filė. Puikiai tinka bet kokia balta žuvis. Troškiniui taip pat galima naudoti daug daugiau daržovių, jeigu tik norisi. Mano pačios pasirinkimas buvo gana paprastas - tiesiog bulvės ir cukinija, tai ką tuo metu turėjau.

Jeigu gaminsite didesniam žmonių skaičiui - rekomenduoju padvigubinti ingredientų kiekius. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • menkės filė: ~300 gramų (šviežia arba atitirpinta)
    • žaliosios cukinijos: 1 mažos (galima pakeisti kitomis mėgstamomis daržovėmis, pvz.: morkomis)
    • bulvės: 4 nedidelių
    • česnakas: 1 didelės skiltelės
    • citrinos: 0,5
    • džiovintas rozmarinas
    • druska
    • pipirai
    • alyvuogių aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukiniją ir nuluptas bulves supjaustome maždaug 2 centimetrų storio griežinėliais.
  2. 2. Bulves sudedame sluoksniu ant vidutinio dydžio puodo dugno, pabarstome druska ir pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada dedame sluoksnį cukinijos, pabarstome druska ir pipirais.
  5. 4. Paskui dedame žuvies gabaliukus, pabarstome druska, pipirais ir džiovintais rozmarinais.
  6. 5. Ir dar kartą dedame sluoksnį cukinijos, pabarstome šiek tiek druska, pipirais, rozmarinais, apiberiame susmulkintu česnaku, išspaudžiame citrinos sultis ir įdedame pusės citrinos žieveles.
  7. 6. Viską užpilame vandeniu (kad vos siektų žuvį) ir šiek tiek alyvuogių aliejaus.
  8. 7. Puodą uždengiame dangčiu ir troškiname ant silpnos kaitros maždaug 40-50 minučių (kol suminkštėja daržovės ir žuvis).
  9. 8. Patiekiame ir skanaujame!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau troškintos žuvies receptų rasite: Troškintos žuvies receptai.
Tešloje kepta silkė
(45)
Skaniausi menkės kepsneliai
(5)