Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis, morkomis ir pomidorų padažu

2023-10-04 Autorius WorldRecipes.lt

Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis, morkomis ir pomidorų padažu
Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis, morkomis ir pomidorų padažu – tai sotus ir aromatingas patiekalas, puikiai tinkantis šaltoms dienoms, kai norisi šilto ir naminio maisto. Rauginti kopūstai suteikia patiekalui malonų rūgštumą, kuris puikiai subalansuojamas su saldžiomis morkomis ir pomidorų padažu. Sultingos dešrelės prideda patiekalui pikantiškumo ir sustiprina jo skonį.
Šis patiekalas išsiskiria savo skoniais – rūgštūs kopūstai, saldžios daržovės ir šiek tiek rūgštus pomidorų padažas puikiai dera su dešrelėmis. Troškinys yra universalus, jį galima patiekti su bulvių koše, duona arba tiesiog vieną. Tai paprastas, bet labai skanus ir šildantis patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei.

Daugiau įvairių receptų su kopūstais galite rasti čia

Ingredientai

    • Rauginti kopūstai: 1 kg
    • Parūkytos dešrelės: 350 g
    • Morkos: 1 vnt.
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Česnakai: 3 skiltelės
    • Mairūnas: 0,5 arb. š.
    • Paprikos: 1 vnt.
    • Pomidorų padažas: 3-4 valg. š.
    • Prieskoninės žolelės: 1 arb. š.
    • Kmynai: 1 arb. š.
    • Lauro lapai: 1 vnt.
    • Kvapnieji pipirai: pagal skonį
    • Druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Šviežiai raugintus kopūstus sudėti į gilią keptuvę (jei per rūgštūs - nuplauti kelis kartus po tekančiu vandeni).
  2. 2. Užpilti vandens ir troškinti.
  3. Reklama
  4. 3. Patroškinus, sudėti tarkuotą morką, berti kmynus, kvapniuosius pipirus, dėti lauro lapelį ir troškinti įpilant vandens ir pamaišant.
  5. 4. Kai kopūstai suminkštėja, sudėti pjaustytas, parūkytas dešreles, smulkintus svogūnus, česnaką, mairūną, papriką, likusius prieskonius, pipirus, druską ir aštraus pomidorų padažo 3-4 šaukštus. Viską troškinti 1 valandą kol troškinami kopūstai gražiai paruduoja.
  6. 5. Pilti aliejaus ir dar 20 minučių kepinti intensyviai maišant. Truputėlį gali kopūstas ir padegti, bus kitoks skonis ir aromatas.
  7. 6. Į stalą teikti su virtomis bulvėmis, papuoštomis krapais ir petražolėmis.
  8. 7. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau troškintų raugintų kopūstų receptų rasite: Troškintų raugintų kopūstų receptai.


Airinė

Eina sau kaip čia viskas skanu... Patiekalai su troškintais kopūstais man visada priverčia seiles kauptis, Jau žinau ką šiandien gaminsiu vakarienei. Ir jau žinau, kad bus labai labai skanu :) Ačiū už receptą.
Atsakyti

Marius

Nerealus patiekalelis🤤
Atsakyti
Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis, morkomis ir pomidorų padažu

undefined

Gaila paprikos neturesiu teks apseit
Atsakyti

nusivylusi šeimininkė

neplaunu kopūstų, o pripjaustau šiaudeliais žalių, jei per rūgštūs. troškinu, o kol troškinasi, pakepinu morką ir svogūną, dedu ne pomid padažą, o pomidorų pastą, o dešreles - kuo stambiau - tada galima atsikąst ir yra skaniau. dar močiutė dėdavo petražolės šaknies pjaustytos, bet nebūtina. ir dedu ciberžolės spalvai ir chili - mėgstu aštriau.
Atsakyti

Ingrida

Aš dar į kopūstus dedu spirgučių pakepinu, kopūstai mėgsta riebaliuką. 🙂
Atsakyti
Kepta kiaulienos šoninė rankovėje
(1)
Šernienos guliašas
(3)