Troškinti šonkauliukai su padažu

2017-10-17 Autorius Ką suvalgyti?

Troškinti šonkauliukai su padažu
Gamindami troškintus šonkauliukus užtruksite vos 20 minučių, jeigu namuose turite greitpuodį. Jeigu jo neturite, užtruksite maždaug 60 minučių.

Šį kartą mano receptas pritaikytas greitpuodžiui, bet tikrai tinka ir gaminant paprastam puode, tik kiaulienos kauliukus reikia virti maždaug valandą. Ypatingai šis patiekalas tinka tada, kai reikia greitai, labai skaniai ir daug valgio. 🙂

Dar vieną kartą noriu uždėti labai didelį pliusą greitpuodžiui ir rekomenduoti jį visiems. 🙂 Mėsa gavosi labai minkšta, sultinga ir svarbiausia viskas vyko greitai. Šeši žmonės labai greitai suvalgė kalną šonkauliukų ir, žinoma, labai išgyrė. 🙂 

Padažas irgi gaunasi nerealiai skanus - švelnaus, sodraus skonio.

Ingredientai

    • kiaulienos šonkauliukai: 1,5 kilogramo
    • svogūnai: 2
    • česnakas: 2 skiltelių
    • balsamico actas: 1 valgomojo šaukšto
    • vorčesterio padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • sultinys: 0,5 litro
    • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šonkauliukus susipjaustykite po vieną.
  2. supjaustykite kiaulienos šonkauliukai
  3. 2. Tada kiaulienos šonkauliukus padruskinkite bei papirinkite iš visų pusių.
  4. kiaulienos šonkauliukai su druska ir pipirais
    Reklama
  5. 3. Tuomet į gerai įkaitintą greitpuodį pilkite šla­kelį alie­jaus. Dalimis apkepkite šonkaulius iš visų pusių po kelias minutes.
  6. apkepami kiaulienos šonkauliukai
  7. 4. Apkeptus atidėkite į šoną.
  8. apkepti kiaulienos šonkauliukai
  9. 5. Tada apkepus šonkaulius, pakepkite smulkintus svogūnus bei česnakus, su mentele nuvalykite puodo dugną (labai svarbu, nes padažas bus skanesnis). Apkepus svogūnus sudėkite šonkauliukus, supilkite sultinį, sudėkite visus likusius ingridientus.
  10. 6. Puodą užsandarinkite. Virkite maždaug 15 minučių nuo slėgio susidarymo (arba maždaug 60 minučių paprastame puode).
  11. troškinami kiaulienos šonkauliukai greitpuodyje
  12. 7. Baigus virti įsitikinkite, kad mėsa minkšta ir išvirus. Šonkaulius išimkite į dubenį, o į likusį padažą įpilkite pusė puodelio vandens su išmaišytais miltais - sutirštinsim padažą.
  13. troškinti šonkauliukai
  14. 8. Padažą pakaitinkite kol sutirštės, pilkite ant šonkaulių. Valgykite su šviežiomis daržovėmis bei bulvėmis. Skanaus!
  15. troškinti kiaulienos šonkauliukai
  16. 9. Rekomendacija: Daugiau šonkauliukų receptų rasite: Šonkauliukų receptai.
  17. greitpuodyje troškinti šonkauliukai su padažu, patiekti su bulvėmis
Naminės žvėrienos dešrelės
(1)
Alaus - garstyčių marinatas šašlykams
(6)
Plovas su ėriena
(2)
Kiauliena troškinta aluje, su morkomis
(7)
Saltisonas - slėgtainis
(4)