Trupininis obuolių pyragas su karamele ir "Karvutės" saldainiais

2021-01-14 Autorius WorldRecipes.lt

Trupininis obuolių pyragas su karamele ir "Karvutės" saldainiais
Neabejoju, kad trupininį obuolių pyragą jau visi "pažįstate" ir esate gaminę, ir aš čia labai gal nenustebinsiu. Bet yra vienas bet. Šį kartą gamindami būtinai jį pagardiname "Karvutės" saldainiais. Kepdami saldainiai pavirs labai skaniai karamele ir pyragas taps tarsi karališkas. Tik rekomenduoju obuolius pasrinkti rūgštesnius, pyragas gausis maloniai saldžiarūgštis. Prie viso šito, dar ir ganėtinai greitai pagaminamas. Rekomenduoju pamėginti. :)

Ingredientai

    Obuolių sluoksniui:
    • rūgštesni obuoliai: 5
    • sviestas: 50 gramų
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • apelsino žievelė: 1 arbatinio šaukštelio
    • saldainiai "Karvutė": 8
    Trupiniams:
    • šaltas sviestas: 150 gramų
    • miltai: 150 gramų
    • malti migdolai: 100 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
    • maltas kardamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į puodą kartu su sviestu, cukrumi, cinamonu bei apelsino žievele.
  2. 2. Viską kaitinkite ant nedidelės kaitros maždaug 10 minučių, kol obuoliai suminkštės.
  3. 3. Trupiniams šaltą, ką tik iš šaldytuvo išimtą sviestą supjaustykite, užpilkite miltus, maltus migdolus ir viską greit trinkite pirštais. Nepersistenkite, kad sviestas nepradėtų tirpti nuo rankų šilumos.
  4. 4. Tuomet suberkite cukrų, prieskonius ir gerai išmaišykite. Privalo gautis drėgni trupiniai.
  5. 5. Kepimo formą ištieskite su kepimo popieriumi, įberkite dalį trupinių, paskleiskite obuolių masę, išdėliokite stambiai supjaustytus saldainius.
  6. 6. Ant viršaus užberkite likusius trupinius.
  7. 7. Pyragą dėkite į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug pusvalandį. Lepinkitės!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.