Trupininis obuolių pyragas su varške

2020-07-16 Autorius Enrikos receptai

Trupininis obuolių pyragas su varške
Trupininis obuolių pyragas su varške – tai gardus ir aromatingas desertas, kuris sujungia traškų trupinių sluoksnį, švelnų varškės įdarą ir sultingus obuolius. Šio pyrago pagrindas ir viršus pagaminti iš sviestinės trupininės tešlos, kuri kepant tampa maloniai traški ir auksinė. Tarp dviejų sluoksnių slypi švelnus varškės įdaras ir pjaustyti obuoliai, suteikiantys pyragui natūralaus saldumo ir gaivumo. Obuoliai kepdami tampa minkšti, o varškė – kreminė ir sodri. Kiekvienas kąsnis pasižymi puikiu skonių ir tekstūrų balansu – traškūs trupiniai ir sultingi obuoliai.

Autorės komentaras - metai iš metų nenuviliantis trupininis obuolių pyragas su varške.

Redakcijos komentaras - į varškės sluoksnį įpilkite šiek tiek vanilės, ji puikiai dera kepiniuose ir suteiks papildomo aromato.

Ingredientai

    Pagrindui:
    • Sviestas: 100 g.
    • Miltai: 150 g.
    • Rudasis cukrus: 50 g.
    • Skrudinti žemės riešutai: 100 g.
    Įdarui:
    • Varškė: 300 g.
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Cukrus: 50 g.
    • Krakmolas: 60 g.
    • Citrinos sultys: 2 valg. š.
    • Citrinos žievelė: pagal skonį
    Obuolių sluoksniui:
    • Cukrus: 1 valg. š.
    • Obuolių: 2 vnt.
    • Cinamonas: 1 valg. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindui sviestą supjaustyti gabaliukais, sudėti į dubenį kartu su miltais, cukrumi, susmulkintais žemės riešutais ir rankomis trinti kol viskas virs trupiniais.
  2. 2. Trupinius padalinti į dvi nelygias dalis.
  3. 3. Didesniąją dalį sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, išlyginti ir suspausti.
  4. 4. Dėti į įkaitintą iki 180 C orkaitę ir kepti maždaug 15 minučių.
  5. 5. Įdarui varškę su kiaušinu, cukrumi bei krakmolu gerai išmaišyti šakutės pagalba.
  6. 6. Įtarkuoti citrinos žievelės ir įspausti citrinos sulčių.
  7. 7. Obuolių sluoksniui obuolius nulupti ir supjaustyti mažais kubeliais. Apbarstyti juos cinamonu ir cukrumi.
  8. 8. Ant iškepusio pagrindo sudėti supjaustytus obuolius, tada varškės masę ir apibarstyti likusiais trupiniais.
  9. 9. Dėti į įkaitintą iki 180 C orkaitę ir kepti maždaug 40 minučių.
  10. 10. Iškepusį obuolių pyragą, jeigu norisi, galima aplieti šokolado ir riešutų glajumi (dubenyje ant garų ištirpiname šokoladą su grietinėle ir suberiame norimą kiekį riešutų).
  11. trupininis obuolių pyragas su varške su šokolado ir riešutų glajumi

Janina

Manau,kad turėtų būti labai skanus. Neperdaug įvairių ingredientų, kas labai gerai! Būtinai darysiu. Ačiū už receptą.
Atsakyti

maria vaitiekiene

skaniai atrodo reikes isbandyti
Atsakyti

Daiva

Tai vienas iš mano mėgiamų pyragų. Kartais keičiu miltų dalį avižiniais dribsniais maltais. Keičiasi ir tekstūra ir skonis. Ir jei kas netoliaruoja gliuteno, tai drąsiai keiskit visus miltus į maltus avižinius dribsnius (aš su kokteiline ar blenderiu sutrinu į miltus) . Galima ne tik riešutų (kokių tik norit) įdėti, bet ir aguonų įmaišyti. Tik santykis turi išlikti tas pats. Miltų kiekį verskit maltų avižinių dribsniu ir riešutų mišiniu. Vietoj obuolių sunaudojų uogienes tirštesnes ar obuolienes, kurių prigamina mama ar anyta. Skanių eksperimentų :)
Atsakyti