1. Pagrindas: Sviestą supjaustome gabaliukais, sudedame į dubenį su miltais, cukrumi, susmulkintais žemės riešutais ir rankomis triname kol viskas virs trupiniais.
2. Tada trupinius padaliname į dvi nelygias dalis.
Reklama
3. Didesniąją dalį sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, išlyginame ir suspaudžiame.
4. Dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame maždaug 15 minučių.
5. Įdaras: Varškę su kiaušinu, cukrumi bei krakmolu gerai išmaišome šakutės pagalba.
6. Tada įtarkuojame citrinos žievelės ir įspaudžiame citrinos sulčių.
7. Obuolių sluoksnis: Nulupame ir supjaustome obuolius mažais kubeliais.
8. Tuomet apibarstome cinamonu ir cukrumi.
9. Po to ant iškepusio pagrindo sudedame supjaustytus obuolius, tada varškės masę ir apibarstome likusiais trupiniais.
10. Dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame maždaug 40 minučių.
11. Iškepusį obuolių pyragą, jeigu norisi, galima aplieti šokolado ir riešutų glajumi (dubenyje ant garų ištirpiname šokoladą su grietinėle ir suberiame norimą kiekį riešutų). Lepinamės!
12. Rekomendacija: Daugiau pyragų su varške receptų rasite: Pyragai su varške.
Janina
Manau,kad turėtų būti labai skanus. Neperdaug įvairių ingredientų, kas labai gerai! Būtinai darysiu. Ačiū už receptą.
Atsakyti
Tai vienas iš mano mėgiamų pyragų. Kartais keičiu miltų dalį avižiniais dribsniais maltais. Keičiasi ir tekstūra ir skonis. Ir jei kas netoliaruoja gliuteno, tai drąsiai keiskit visus miltus į maltus avižinius dribsnius (aš su kokteiline ar blenderiu sutrinu į miltus) . Galima ne tik riešutų (kokių tik norit) įdėti, bet ir aguonų įmaišyti. Tik santykis turi išlikti tas pats. Miltų kiekį verskit maltų avižinių dribsniu ir riešutų mišiniu. Vietoj obuolių sunaudojų uogienes tirštesnes ar obuolienes, kurių prigamina mama ar anyta. Skanių eksperimentų :)
Atsakyti
Janina
Atsakyti
maria vaitiekiene
Atsakyti
Daiva
Atsakyti