malta kalendra: 1 žiupsnio (arba ketvirti arbatinio šaukštelio)
majonezas: 1,5 šaukšto
grietnėlė: 3 šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vieną aliejaus šaukštą nupilame nuo konservų į keptuvę, pakepame susmulkintą svogūną jame. Tada tuną sumaigome šakute, sudedame keptą svogūną, ryžius, krakmolą, sutarkuotą sūrį ir pipirus. Kiaušinius išplakame gerai nedideliame dubenėlyje, ketvirtadalį plakinio supilame į tuną (nepadauginame, nes gausis per skysta masė). Tuomet imame šaukštu tuno masės bei dedame į kukurūzų miltus, šiek tiek pavoliojame, suformuojame kukulį, įdedame į kiaušinio plakinį, šaukštu apipilame plakiniu jį ir kiaurašaukščiu išgriebus, vėl pavoliojame kukurūzų miltuose. Dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi bei kepame iš visų pusių, kol paruduos. Iškepus išimame iš keptuvės bei atsidedame.
2. Po to padažui į gilesnę, aukštesnę keptuvę pilkite skirtą aliejų, sumeskite susmulkintą česnaką bei kepkite kol truputį paruduos, tada sudėkite pomidorų padažą, cukrų ir kalendrą ir maišydamos kaitinkite minutėlę, kol gerai užverda, supilkite sultinį ir užvirinkite, nukelkite nuo ugnies. Puodelyje sumaišykite majonezą bei grietinėlę ir supylusios į keptuvės turinį išmaišykite ir maišydamos ant nedidelės ugnies, užvirkite.
3. Sudėkite tuno kukulius bei troškinkite, kol sutirštėja padažas. Į kukulių vidų dar galite įdėti mozarelos gabalėlį. Skanaukite!