Ukrainietiška kukurūzų kruopų košė Banoš su šonine ir brinzos sūriu

2022-03-15 Autorius WorldRecipes.lt

Ukrainietiška kukurūzų kruopų košė Banoš su šonine ir brinzos sūriu
Turiu pripažinti, kad kukurūzų kruopos, nebūdavo toks jau dažnas svečias mano virtuvėje. Bet kai keliaudama Ukrainoje (dar prieš karą) paragavau šios Banoš košės, aš ją tikrai įsimylėjau. Grįžusi nusprendžiau, kad reikia ją kuo dažniau gaminti savo namuose. O dabar - puiki proga pasidalinti receptu ir su Jumis. Pamėginkite!  

Aš gamindama šią košę naudoju 20% riebumo grietinę, bet galite naudoti ir 30% riebumo, tik tada jos pakanka 600 gramų, o pieno naudojame 400 mililitrų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kukurūzų kruopos: 250 gramų
    • grietinė: 800 gramų (20% riebumo)
    • pienas: 200 mililitrų 
    • šaltai rūkyta šoninė: 240 gramų
    • druska: poros žiupsnelių
    • cukrus: poros žiupsnelių
    Patiekimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ant vidutinės kaitos apkepame smulkiai pjaustytą šoninę, nenaudodami kepimui jokių riebalų papildomai.
  2. 2. Tada pieną sumaišome su grietine, druska ir cukrumi. Pašildome, kol pradeda garuoti, bet neužviriname.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet dalimis dedame kukurūzų kruopas, kas kartą gerai išmaišydami mediniu šaukštu. Verdame ant vidutinės kaitros kol košė sutirštės, savo konsistencija jį ims priminti tarsi tirštą grietinę.
  5. 4. Patiekiame košę su apkepta šonine. Ant viršaus pagal savo skonį užbarstome kubeliais supjaustyto brinzos sūrio. Skanaujame!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau košių receptų rasite: Košės.
Perlotto - perlinių kruopų košė
(2)
Kiek laiko ir kaip virti kukurūzų košę?
(1)
Polenta - kreminė kukurūzų košė
(1)