Toks amerikietiškas arba angliškas vaisių pyragas - kobleris (angliškai cobbler) nuo tradicinio trupininio skiriasi tuo, kad jame visai nėra pagrindo, o viršus yra padengiamas sausainių tešlos stambesniais gabaliukais. Dažnai šiam pyragui paruošti nereikia ir kočėlo, bet aš pati nusprendžiau jį padaryti dailesnį ir išspaudžiau apvalius sausainius.
Tokią idėją pamačiau viena receptų žurnale: tiek pats pyragas, tiek jo patiekimas itin įstrigo. Dėl šios priežasties ir pati nusprendžiau pagaminti šį mūsų šalyje mažiau žinomą pyragą.
Kobleriui pagaminti galite naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas uogas. Aš pati naudojau ir tokias, ir tokias. Žinoma, puikiai tiks ir vaisiai.
Toks pyragas įprastai valgomas su
ledais. Pats skaniausias kol dar šiltas. Į uogas aš visai nedėjau daug cukraus, norėjau, kad jaustųsi jų rūgštumas. Jis nuostabiai derėjo su saldžiais ledais.
Cukraus ir krakmolo kiekis gali kiek skirtis, priklausomai nuo uogų rūšies.
Kobleris yra kepamas aukštesnėje formoje. Jei ji žemesnė, uogos kepdamos gali išbėgti per viršų. Aš pati kepiau 26 centimetrų formoje.