Užkepti vištienos kepsneliai su ananasais ir sūriu

2024-09-28 Autorius IPKitchen

Užkepti vištienos kepsneliai su ananasais ir sūriu
Užkepti vištienos kepsneliai su ananasais ir sūriu – tai greitai paruošiamas ir labai gardus patiekalas, kurį galima ruošti tiek kasdienėms vakarienėms, tiek šventėms. Šiam receptui naudojami vištienos filė kepsneliai, kurie pirmiausia iki traškumo kepami keptuvėje, tuomet ant jų uždedamas šviežias arba konservuotas ananaso griežinėlis ir storas sluoksnis mėgstamo lydyto arba kietojo sūrio. Patiekalas užkepamas orkaitėje, kol sūris tampa traškus ir auksinės spalvos, o vištiena išlieka sultinga. Ananasai suteikia saldumo ir gaivumo, puikiai derančio su sūriu ir švelnia vištienos tekstūra.

Redaktorės Vaidos komentaras - vištiena su ananasais, labai gardus duetas. Taip pat labai tinka konservuoti persikai vietoj ananaso. Naudokite mėgstamą sūrį, geriausia toks, kuris gerai lydosi. Patiekite su bulvėmis ar bulvių koše ir mėgstamiausiomis salotomis. Turėsite puikius pietus. 

Ingredientai

    • Vištienos filė: 500 g
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Saldi malta paprika: pagal skonį
    • Česnakų granulės: pagal skonį
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Pomidorų padažas: 1 valg. š.
    • Miltai: 3 valg. š.
    • Džiūvėsėliai: 4 valg. š.
    • Ananasas: 0,5 vnt.
    • Tarkuotas sūris: sauja
    Padažui:
    • Majonezas: 2 valg. š. 
    • Garstyčios: 1 arb. š. 
    Garnyrui:
    • Bulvės: 6 vnt.
    • Sviestas: 2 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Malta paprika: 1 arb. š.
    • Česnakas: 2 skiltelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruošti bulves. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
  2. 2. Bulves gerai nuplauti ir per visą ilgi padaryti įpjovas (nepjauti iki galo, turi gautis kaip armonika).
  3. Reklama
  4. 3. Ištirpinti sviestą, sumaišyti su prieskoniais ir traiškytu česnaku. Gautu mišiniu aptepti paruoštas bulves.
  5. 4. Bulves išdėlioti skardoje, ištiestoje kepimo popieriumi ir kepti apie 1 val., iki kol įpjovos atsiskirs viena nuo kitos.
  6. 5. Vištienos filė perpjauti išilgai per pusę, kad gautųsi kepsneliai. Pagardinti abi puses druska ir pamušti mėsos plaktuku. Atidėti.
  7. 6. Plačioje lėkštėje išplakti kiaušinius su pomidorų padažu. Į kitą plačią lėkštę supilti miltus. Į trečią lėkštę - džiūvėsėlius.
  8. 7. Vištienos kepsnelius apvolioti miltuose, tuomet kiaušinių plakinyje ir galiauusiai džiūvėsėliuose. Kepti iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje kol gražiai apskrus.
  9. 8. Dubenėlyje sumaišyti majonezą su garstyčiomis.
  10. 9. Vištienos kepsnius išdėlioti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir aptepti gautu padažu.
  11. 10. Ananasą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir išdėliot ant padažu apteptų vištienos kepsnių. Viską pabarstyti tarkuotu sūriu.
  12. 11. Bulvėms iškepus į orkaitę dėti kepti vištienos kepsnius. Temperatūra vis dar 180 C, vištiena keps apie 20min.
  13. 12. Kepsnius patiekti su keptomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis.
Užkepti vištienos kepsneliai su ananasais ir sūriu
Vištienos ir daržovių troškinys su voveraitėmis ir bulvėmis
(5)
Sluoksniuotos tešlos kyšas su cukinija, vištiena ir sūriu
(4)
BBQ plėšyta vištiena su plokščia duonele
(1)