Vafliai - blyneliai su špinatais ir feta sūriu

2021-06-07 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Vafliai - blyneliai su špinatais ir feta sūriu
Mūsų šeimai pastaruoju metu, tokie blyneliai - vafliai tapo tikrais karališkais pusryčiais. Jie gaunasi pikantiški ir skonių deriniai visai netikėti. Iš pradžių buvo tikrai neįprasti, bet labai skanūs ir greitai pradėjome savo lepinti šitaip ganėtinai dažnai. Pamėginkite ir Jūs. 

Ingredientai

    • špinatai: 50 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • natūralus jogurtas: ~200 gramų
    • ghi sviestas: 30 gramų (galima keisti ir paprastu sviestu)
    • kvietiniai miltai: 90 gramų
    • druska: žiupsnio
    • ciberžolė: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • feta sūris: 70 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite špinatus.
  2. 2. Tada dubenyje paplakite jogurtą su kiaušiniais.
  3. 3. Kitame dubenyje sumaišykite birius produktus: miltus, kepimo miltelius, druską ir ciberžolę.
  4. 4. Tuomet į kiaušinių plakinį suberkite birius produktus, supilkite kepintus špinatus ir įtrupinkite feta sūrį.
  5. 5. Įkaitinkite vaflinę ir dėkite po vieną šaukštą pasiruoštos tešlos ir kepkite, kol vafliai gražiai apskrunda ir iškepa.
  6. 6. Patiekite su kuo labiausiai mėgstame. Labai gerai tiks su graikišku jogurtu, lašiša bei ikrais, o gal būti, kad jūsų favoritas bus su pomidorais bei vytintu kumpeliu. Pasilepinkite!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.
Varškėčiai su špinatais
(1)