Vaivorykštinis upėtakis keptas orkaitėje su citrinomis

2021-01-18 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Vaivorykštinis upėtakis keptas orkaitėje su citrinomis
Vis dažniau su šeima stengiamės valgyti žuvį ir vis dažniau ją kepame. Vyras labai mėgsta ir kepa dažniausiai tik savo pagautą žuvį - tiesiog keptuvėje paprastai, o aš vis ieškau kitokių žuvies paruošimo būdų. Šį kartą vaivorykštinis upėtakis keptas orkaitėje su citrinomis. Nu "baisiai" skanu buvo. Rekomenduoju!

Ingredientai

    • vaivorykštiniai upėtakiai: 1 (1,2 kilogramo)
    • druska: pagal skonį
    • citrininiai pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos: 1
    • citrininis čiobrelis: 1 ryšulėlio
    • krapai: 1 ryšulėlio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vaivorykštinį upėtakį įtrinkite druska bei pipirais.
  2. 2. Tada citriną bei žalumynus nuplaukite.
  3. 3. Citriną supjaustykite griežinėliais, o žalumynus pasmulkinkite.
  4. 4. Upėtakį dėkite į kepimo indą. Į jo vidų dėkite citrinos griežinėlių bei žalumynus.
  5. upėtakis su citrinomis
  6. 5. Dėkite kepti į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 25-30 minučių. Lepinkitės!
  7. iškeptas upėtakis su citrinomis
Oto kepsnys su daržovėmis
(1)
Kepta žuvis - dorada druskoje
(4)