Varške, razinomis ir riešutais įdaryti obuoliai

2017-12-08 Autorius WorldRecipes.lt

Varške, razinomis ir riešutais įdaryti obuoliai

Ingredientai

    • obuoliai: 4
    • varškė: 4 šaukštų
    • vanilinis cukrus: 0,5 šaukštelio
    • riešutai: 1 šaukšto (žemės, graikiniai, lazdynų ar kitokie)
    • razinos be sėklų: 1 šaukšto
    • ištirpintas sviestas: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia obuolius nuplauname bei išskobiame jų vidų. Pažiūrime, ar visai neliko viduje sėklų – nuo jų įdaras apkarsta.
  2. 2. Tuomet razinas perliejame verdančiu vandeniu bei nuvarviname.
  3. 3. Tada riešutus sugrūdame.
  4. 4. Po to varškę sumaišome su vaniliniu cukrumi, riešutais bei razinomis (keletą razinų ir riešutų atidedame uždėti ant įdarytų obuolių) .
  5. 5. Šaukšteliu obuolius prikemšame įdaro, šonus aptepame tirpintu sviestu, ant viršaus uždedame po keletą razinų bei riešutų, užpilame likusį sviestą.
  6. 6. Galiausiai dedame į 200 laipsnių temperatūros orkaitę bei kepame maždaug 20-25 minutes. Skanaujame!
Krafinai | Receptas
(5)
Panna cotta su uogų padažu
(1)