neriebi kreminė varškė be priedų: 500 gramų (aš naudojau 0,2 % riebumo, bet galite naudoti kokią norite)
šokoladiniai sausainiai: 80 gramų
cukraus: 80-100 gramų (naudota stevija)
vaniliniai kapučino milteliai: 18-20 gramų
želatina: 13 gramų
Papuošimui:
tarkuotas juodasis šokoladas (neprivaloma)
Dar reikės:
maistinės plevelės
Recepto paruošimas
1. Kapučino želė: pradžioje šokoladinio kapučino miltelius (10 g) užpilame karštu virintu vandeniu, įdedame želatiną (2 g) bei gerai išmaišome, kad ji ištirptų. Kai atvės, dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
2. Varškės sluoksnis: 13 g želatinos užpilame vandeniu, kaip nurodyta ant pakuotės, kai ji išbrinks, pakaitiname, kol visiškai ištirps želatina.
3. Varškę išsukame su cukrumi bei kapučino milteliais, įmaišome ištirpintą želatiną (tik nekarštą).
4. Į formelę įtiesiame maistinę plėvelę, įdedame kelis šaukštus varškės bei kapučino kremo, paskirstome tolygiai. Tuomet dedame sluoksnį sausainių (man tilpo 2,5 sausainio), vėl dedame varškės kremo, ant jo – sustingusios kapučino želė gabalėlius. Vėl varškės, ant jos – sausainių, varškės, vėl želė ir taip toliau. Man išėjo trys sausainių sluoksniai, ant viršaus uždedame varškės kremo sluoksnį.
5. Desertą dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai sustings, apverčiame atsargiai ant lėkštės bei išimkite kartu su plėvele, ją nuimame.
6. Galite papuošti tarkuotu šokoladu (jei puošiiame šokoladu, į varškę dedame mažiau cukraus, nes bus per saldu). Arba puošiame desertą kaip norisi.
7. Pastebėjimas: Iš šio nurodyto kiekio gaunasi nedidelis desertas vienam arba dviems paragavimams.