Varškės pyragas su avietėmis, kondensuotu pienu, grietinėle ir sausainių pagrindu

2023-10-06 Autorius WorldRecipes.lt

Varškės pyragas su avietėmis, kondensuotu pienu, grietinėle ir sausainių pagrindu
Tiesiog fantastiško skonio prabangus pyragas, net sakyčiau arčiau torto, su labai daaaug varškės kremo. Adaptavau pagal savo pamėgtą receptą, kurį gamindavau su mėlynėmis. Iš esmės tinka bet kokios mėgstamos arba turimos uogos, aš šį kartą naudojau šaldytas avietes. Bet, aišku, jeigu tik sezonas leidžia - šviežioms visada pirmenybė. Būtinai išmėginkite, esu visiškai tikra, kad pirštelius valgydami laižysite! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sausainių: 300 gramų (aš naudoju "Selgos" Airiško kremo)
    • maltų migdolų: 0,5 stiklinės
    • sviesto: 120 gramų
    • varškės: 750 gramų
    • kondensuoto pieno: 1 indelio
    • kokosų drožlių: 4 valgomųjų šaukštų
    • 35% riebumo grietinėlės: 200 mililitrų
    • želatinos: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanilinio cukraus: 1 valgomojo ašukšto
    • laimo vaisiaus sulčių: iš 1 vnt.
    • aviečių: 200 gramų (naudojau šaldytas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sausainius sutrinkite, sviestą išlydykite ir sumaišykite su migdolais.
  2. 2. Tada kepimo formą (aš naudojau 24 сentimetrų ) išklokite kepimo popieriumi ir suformuokite iš sausainių pagrindą su kraštais, gerai paspausdami rankomis arba stikliuku.
  3. Reklama
  4. 3. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.
  5. 4. Palikite atvėsti.
  6. 5. Želatiną užpilkite puse stiklinės vandens.
  7. 6. Ištrinkite varškę, sumaišykite su kondensuotu pienu ir kokoso drožlėmis.
  8. 7. Želatiną ištirpinkite ant karšto vandens vonelės, supilkite laimų sultis ir kai šiek tiek pravės supilkite į varškės kremą.
  9. 8. Įmaišykite standžiai išplaktą grietinėlę.
  10. 9. Pusę varškės kremo supilkite ant pyrago pagrindo, suberkite avietes (kelias atidėkite papuošimui).
  11. 10. Supilkite likusį kremą, uždenkite maistine plėvele ir dėkite visai nakčiai į šaldytuvą.
  12. 11. Pjaustykite ir skanaukite!
Austriškas varškės pyragas - štrudelis su razinomis
(1)
Varškės pyragas su abrikosais
(4)