sausainiai su aguonomis: 270 gramų (naudota "Gaidelio" sausainiai)
išlydytas sviestas: 150 gramų
Varškės masei:
liesa varškė: 540 gramų
riebi grietinėlė: 200 mililitrų
saldintas sutirštintas pienas: 385 gramų
juodieji serbentai: 1 puodelio
cukraus: pagal skonį
želatina: 20 gramų
pienas: šlakelio
Recepto paruošimas
1. Pradžioje tortinę išklokite su kepimo popieriumi. Sausainius sumalkite bei sumaišykite su lydytu sviestu. Trupinukus verskite į tortinę bei rankomis suslėkite pyrago pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą.
2. Tuomet varškę išsukite su saldintu sutirštintu pienu. Želatiną užpilkite kambario temperatūros pienu, kad išbrinktų. Grietinėlę plakite, kol gausiai suputoja, bet nebūna visiškai sutirštėjusi, ir įmaišykite į varškės masę.
3. Tada serbentus užpilkite su cukrumi, užvirkite bei palikite pravėsti. Želatiną ištirpinkite karštų garų vonelėje, išmaišykite bei palikite pravėsti.
4. Po to plakdami dideliu greičiu, į varškės masę supilkite ištirpusią želatiną. Apie pusę varškės kremo supilkite ant atšalusio sausainių pagrindo bei statykite į šaldytuvą.
5. Likusį varškės kremą suplakite su serbentais. Užpilkite ant jau sustingusio balto varškės sluoksnio bei kelias valandas palikite stovėti šaltai, kad visiškai sustingtų. Skanaukite!