Varškės pyragas su serbentais | Receptas

2017-10-17 Autorius Gabrielės blogas

Varškės pyragas su serbentais | Receptas

Ingredientai

    Pagrindui:
    • sausainiai su aguonomis: 270 gramų (naudota "Gaidelio" sausainiai)
    • išlydytas sviestas: 150 gramų
    Varškės masei:
    • liesa varškė: 540 gramų
    • riebi grietinėlė: 200 mililitrų
    • saldintas sutirštintas pienas: 385 gramų
    • juodieji serbentai: 1 puodelio
    • cukraus: pagal skonį
    • želatina: 20 gramų
    • pienas: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje tortinę išklokite su kepimo popieriumi. Sausainius sumalkite bei sumaišykite su lydytu sviestu. Trupinukus verskite į tortinę bei rankomis suslėkite pyrago pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą.
  2. 2. Tuomet varškę išsukite su saldintu sutirštintu pienu. Želatiną užpilkite kambario temperatūros pienu, kad išbrinktų. Grietinėlę plakite, kol gausiai suputoja, bet nebūna visiškai sutirštėjusi, ir įmaišykite į varškės masę.
  3. 3. Tada serbentus užpilkite su cukrumi, užvirkite bei palikite pravėsti. Želatiną ištirpinkite karštų garų vonelėje, išmaišykite bei palikite pravėsti.
  4. 4. Po to plakdami dideliu greičiu, į varškės masę supilkite ištirpusią želatiną. Apie pusę varškės kremo supilkite ant atšalusio sausainių pagrindo bei statykite į šaldytuvą.
  5. 5. Likusį varškės kremą suplakite su serbentais. Užpilkite ant jau sustingusio balto varškės sluoksnio bei kelias valandas palikite stovėti šaltai, kad visiškai sustingtų. Skanaukite!
Varškės pyragas su serbentais | Receptas
Pinca - kroatiškas Velykų pyragas
(1)