Tešla nėra mielinė, todėl itin greitai padaroma. Nerealiai skanus iškepa pyrago viršus.
Ingredientai
Tešlai:
varškė: 150 gramų
cukrus: 75 gramų
kiaušiniai: 1
aliejus: 60 mililitrų
kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
miltai: 250 gramų
druska: žiupsnelio
Įdarui:
migdolų riešutai: 100 gramų
anakardžių riešutai: 100 gramų
rudas cukrus: 3-4 valgomųjų šaukštų
cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
kiaušiniai: 1
grietinėlė: 50 mililitrų
obuolių džemas: 2 valgomųjų šaukštų (arba abrikosų džemas)
Recepto paruošimas
1. Tešla: Kiaušinį išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Plakdamos supilkite aliejų. Tada sudėkite per sietelį pertrintą varškę bei išmaišykite viską iki vientisos masės. Suberkite miltus, kepimo miltelius bei užminkykite tešlą. Tešlą dubenyje uždenkite bei palaikykite apie 15 minučių.
2. Įdaras: Riešutus sumalkite iki mažų gabalėlių. Tuomet kiaušinį lengvai išplakame, įmaišykite grietinėlę. Į kiaušinių masę suberkite riešutus, cinamoną, cukrų bei išmaišykite.
3. Po to iš tešlos iškočiokite maždaug 33×36 centimetrų lakštą. Ant viršaus paskirstykite įdarą (paspauskite jį, kad sukibtų su tešla). Suvyniokite lakštą į standų volelį. Paskui dėkite jį į su kepimo popieriumi išklotą skardą, perpjaukite išilgai (viršuje palikusios 2 centimetrus), ir suvyniokite abi juostas į kaselę.
4. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių, kol pynė gražiai paruduoja. Iškepusią dar karštą konditeriniu teptuku aptepkite džemu. Leiskite atvėsti. Skanaukite!