Vasariški ryžių lapelių suktinukai (summer rolls) su antiena

2018-07-27 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Vasariški ryžių lapelių suktinukai (summer rolls) su antiena
Išties nuostabus užkandis, vasariškas bei gaivus. Padažas čia tiesiog būtinas, nes suteikia gerą skonį. Stenkitės, kad suktinukai vienas su kitu nesiliestų, nes jie "mėgsta" sulipti. :)

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 suktinukų.

Ingredientai

    • antienos filė su oda: 500 gramų (2 vnt.)
    • stikliniai makaronai: 40 gramų
    • švieži agurkėliai: 2 nedidelių
    • sultenės salotos: ~80 gramų
    • figos: 2
    • ryžių lapeliai: 12 vnt.
    • druska
    Padažui:
    • skystas medus: 40 gramų (arba agavų sirupas)
    • sojos padažas: 30 gramų
    • sezamų aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
    • raudonojo vyno actas: 4-5 valgomųjų šaukštų
    • šviežias čili pipiras: kelių riekelių
    • sezamo sėklos: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kambario temperatūros antienos filė nusausiname popieriniu rankšluoščiu. Įstrižai įpjauname odelę.
  2. 2. Tuomet į šaltą keptuvę dedame file odele žemyn bei kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies po keletą minučių iš abiejų pusių (susidariusį aliejaus pertelkių nupilame). Po to perdedame ant folijos lakšto, iš abiejų pusių apibarstome druska, susukame ir paliekame šiltai maždaug 5 minutes. Kai atvės, supjaustome šiaudeliais.
  3. 3. Tada stiklinius makaronus užpilame su verdančiu vandeniu bei paliekame maždaug 3-5 minutėms, paskui perpilame į kiaurasamtį ir paliekame nuvarvėti vandeniui.
  4. 4. Agurkus perpjauname išilgai bei šaukšteliu išimame sėklas. Supjaustome griežinėliais.
  5. 5. Figas perpjauname per pusę bei supjaustome griežinėliais.
  6. 6. Į dubenėlį įpilame drungno vandens.
  7. 7. Padažui nurodytus ingridientus sumaišome dubenėlyje (būtinai ragaujame bei atitaikome pagal savo skonį).
  8. 8. Merkiame ryžių lapelį į dubenį su vandeniu, kai tik suminkštės, perdedame ant lentelės. Maždaug per vidurį dedame figos griežinėlius, šalia - sultenės salotų, ant jų po kelis gabaliukus antienos ir agurkų, ant viršaus - makaronų. Pirmiausia užlenkiame šonus, o paskui tvirtai susukame į ritinėlį bei išdėliojame lėkštėje.
  9. 9. Patiekiame su pasigamintu padažu. Skanaujame!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.
Antienos ir cukinijų maltinukai
(1)